Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı - Son Dakika
Eğitim

Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 11 Mart 2017 yılında YÖK üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu'nun görev süresi uzatıldı.

21.04.2021 02:10  Güncelleme: 02:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, yeniden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine yeniden seçildi.

Hatipoğlu, YÖK üyeliğine 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla getirilmişti.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 1955 yılında Diyarbakır'da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'de Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında 'Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü' adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesör oldu.

1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

10 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından YÖK Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Nihat Hatipoğlu\'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı

Son Dakika Eğitim Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Muş Belediyesi, Öğrencilere Yönelik Düzenlenen Deneme Sınavlarında Başarılı Olanları Ödüllendirdi!
    16:00 Muş Belediyesi, Öğrencilere Yönelik Düzenlenen Deneme Sınavlarında Başarılı Olanları Ödüllendirdi!

    Muş Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde öğrenciler için düzenlenen deneme sınavlarında derece elde ederek ilk 10'a giren 20 öğrenci, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Almus Kaymakamı öğrencilere kitap okuma ödülleri verdi
    14:03 Almus Kaymakamı öğrencilere kitap okuma ödülleri verdi

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçede en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi. Çömen, düzenlenen kitap okuma yarışmasında gençler dalında 'kitap kurdu' belgesi almaya hak kazanan Mehmet Ali Arslan ile ilkokul düzeyinde Belinay Karabay ile Mustafa Yıldırım'ı makamında kabul etti. Kaymakam Çömen, öğrencilerle sohbet ettikten sonra hediyelerini verdi.

  • SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi
    13:14 SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi

    SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından 'Kardeşlik Buluşması' temalı iftar etkinliği düzenlendi. Uluslararası öğrenciler, şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya geldi. Programda SADEM Korosu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

  • SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu, Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda Gözlem Yaptı
    13:11 SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu, Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda Gözlem Yaptı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Flora ve Fauna Topluluğu öğrencileri, Kocaeli Kartepe'de bulunan Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı gezerek vahşi yaşam alanlarına yönelik gözlem yaptı. Parkta bulunan birçok bitki ve hayvan türü doğanın zenginliğini sunarken, Ormanya aynı zamanda doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmaları da destekliyor.

  • Sivas'ın Akıncılar ilçesinde kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi
    13:11 Sivas'ın Akıncılar ilçesinde kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti ve kitap okudu. Daha sonra çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. İmranlı ilçesinde ise Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Şimşek, İmranlı Kaymakamlığı ziyaretinde ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement