Kadınların protestosunu haberleştiren iki Afgan gazeteciye Taliban üyeleri saatlerce işkence etti - Son Dakika
Dünya

Kadınların protestosunu haberleştiren iki Afgan gazeteciye Taliban üyeleri saatlerce işkence etti

Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra protestolara maruz kalan Taliban üyeleri, kadınların eylem yürüyüşünü haberleştiren iki gazeteciyi gözaltına alıp 4 saat boyunca işkence etti.

09.09.2021 22:49  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da yayın yapan Etilaat Roz'un kurucusu ve yayın yönetmeni Zaki Daryabi, iki meslektaşının yaralı bir halde çekilmiş fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.

BÜTÜN VÜCUTLARI YARA BERE İÇİNDE

Reuters'ın da aboneleriyle paylaştığı fotoğrafta gazetecilerin sırtlarında, bacaklarında, omuzlarında ve kollarında yaralar olduğu görülüyor.

SAATLERCE İŞKENCE GÖRDÜLER

Daryabi, bu olayın ülke genelindeki bağımsız medyaya bir mesaj niteliğinde olduğunu dile getirdi. Tecrübeli gazeteci, "Beş arkadaşımız 4 saatten fazla gözetim merkezinde tutuldu. Bu dört saat boyunca meslektaşlarımız şiddete maruz kaldı ve işkence gördü" dedi.

Kadınların protestosunu haberleştiren iki Afgan gazeteciye Taliban üyeleri saatlerce işkence etti

Son Dakika Dünya Kadınların protestosunu haberleştiren iki Afgan gazeteciye Taliban üyeleri saatlerce işkence etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ben irfo: bence hiç bir ulke taliban devletini tanimasin . 3 0 Yanıtla
  • Veli Günyüz: Talibandan başka ne beklenir ki Allah bu zihniyeti bizden uzak götürsün. 3 0 Yanıtla
  • Muhemmed : Ulan bu ara ne routers e güven ölür nede bunların orda dayak yediğine fetocuların afgan ayağı dostumun işi 2 0 Yanıtla
  • MEHMET KUBAT: Bunları da sınır dışı etme lazım 0 0 Yanıtla
  • YALÇIN YILMAZ: hepsi yalan alay kendi adamları ABD izin vermesin tuvalete gidemez kimse mutlaka orada bir hesabı vardır SAM amcanın 0 0 Yanıtla
  • Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor
    13:25 Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Türkiye'nin 8. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan gemi, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyor. Türkiye daha önce de 13 kargo uçağı ve 7 gemiyle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırmıştı.

  • Baltimore Köprüsü'nün çökmesi Simpsonlar'ın tahmini mi?
    13:14 Baltimore Köprüsü'nün çökmesi Simpsonlar'ın tahmini mi?

    ABD'deki Baltimore Köprüsü, dev bir kargo gemisinin çarpması sonucu çöktü. Sosyal medya kullanıcıları, bu olayın Simpsonlar'ın bir bölümünde tahmin edildiğini iddia etti. Ancak uzmanlar, çizgi filmin bahsedilen bölümünde başka bir köprünün yıkıldığını belirtti. Köprü çökmesi sonucunda birçok araç nehire düşerken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement