DSÖ'den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte - Son Dakika
Dünya

DSÖ'den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, küresel düzeyde yeni tip koronavirüs vakalarında düşüş yaşandığını kaydetti. Halk sağlığı önlemlerinden taviz verilmemesi gerektiğini söyleyen Ghebreyesus, ülkelerin tedbirlere son vermesi için henüz erken olduğu uyarısında bulundu.

01.02.2021 20:37  Güncelleme: 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'deki merkezde video konferans yöntemiyle haftada iki gün düzenlediği basın toplantılarının ilkini gerçekleştirdi.

"KÜRESEL DÜZEYDEKİ DÜŞÜŞ CESARET VERİCİ"

Koronavirüs vakalarına yönelik sevindiren açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, arka arkaya üç hafta boyunca küresel yeni tip koronavirüs vakalarının düştüğünü kaydetti. Mevcut halk sağlığı önlemlerinden taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, "Hala vaka sayısı artan birçok ülke var ama küresel düzeydeki bu (düşüş) cesaret verici." dedi.

Küresel yeni tip koronavirüs vakaları düşüşe geçti

'HIZLA YAYILAN TÜR BİLE KONTROL EDİLEBİLİR'

Bu durumun virüsün hızla yayılan türünün bile kontrol edilebileceğini gösterdiğini belirten Dr. Adhanom Ghebreyesus, "Kanıtlanmış mevcut halk sağlığı önlemlerini uygulamaya devam edersek, bu, enfeksiyonları önleyebileceğimizi ve hayat kurtarabileceğimizi gösteriyor." diye konuştu.

'ÖNLEMLERE SON VERMEK İÇİN HENÜZ ERKEN'

Hükümetlerin geçen yıl karantina uygulamalarına erken son vererek virüsün daha güçlü şekilde geri gelmesine yol açtığını hatırlatan Ghebreyesus, Kovid-19 aşı uygulamalarının başladığı ülkelerde hükümetlerin mevcut önlemlere son vermesi için henüz çok erken olduğu uyarısında bulundu.

DSÖ\'den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya DSÖ'den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • FTH: BM.DSÖ AMAÇLARI HALKLAR ÜZERİNDE KORKU OLUŞTURMAK İCRAAT YOK . 1 0 Yanıtla
  • Eskişehir'deki Lise Öğrencileri Filistin ve Gazze'ye Bağış Yaptı
    12:17 Eskişehir'deki Lise Öğrencileri Filistin ve Gazze'ye Bağış Yaptı

    Eskişehir'de bulunan Fahri Keskin Fen Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı hayır çarşısından elde ettikleri 17 bin TL'lik kazançlarını Filistin ve Gazze'ye bağışladı. Bu örnek davranışlarından dolayı öğrencilere ve rehber öğretmen Derya Nur Çakır'a teşekkür edildi.

  • Gazze'deki Çocuk Cerrahisi Uzmanı: Sağlıkçı ve Tıbbi Malzeme İhtiyacı Var
    12:13 Gazze'deki Çocuk Cerrahisi Uzmanı: Sağlıkçı ve Tıbbi Malzeme İhtiyacı Var

    Gazze'de gönüllü olarak çalışan çocuk cerrahisi uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, Türkiye ve dünyadaki meslektaşlarına çağrıda bulunarak, Gazze'deki sağlıkçı ve uzman hekim ihtiyacına dikkat çekti. Kamacı, ayrıca tıbbi malzeme toplanması ve gönderilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun yıkık durumda olduğunu ve acil hastaların müdahale edilebildiğini ancak diğer ameliyatların bekletildiğini ifade etti. Kamacı, Gazze'deki çocukların yaşadığı sıkıntılara ve travmalara da değindi ve insanların normalleştirdiği travmaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazze'deki temiz su ve elektrik sorunlarına da dikkat çeken Kamacı, Türkiye ve dünyadaki sağlıkçılara yardım çağrısında bulundu.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp
    11:30 Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp

    Rusya'da bir konser salonunda gerçekleştirilen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Rus yetkililerin kendilerine ulaşan kayıp ihbarlarını derleyerek bir liste oluşturduğu öğrenilirken saldırı sırasında alanda bulunan 95'ten fazla insanın kayıp olduğu tespit edildi.


Advertisement