Son dakika Mahkum haberleri, Mahkum son dakika, son dakika Mahkum

Son Dakika Mahkum Haberleri

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.

  • Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti
    00:09 Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in güneyindeki Petionville Mahallesi'nde iki çete arasında çıkan çatışmada 10 çete üyesi hayatını kaybetti. Haiti Polis Sözcülüğü, güvenlik güçlerinin olayla ilgisi olmadığını açıkladı. Çetelerin yol açtığı şiddet nedeniyle başkentteki evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısı ise 16 bin 947'ye ulaştı. Haiti, çetelerin yol açtığı şiddet ve iktidar boşluğu nedeniyle ekonomik çöküşün eşiğinde bulunuyor.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:04 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı
    18:17 TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı. Telefon görüşmesinde, Gökhan Zan olduğu iddia edilen kişiye adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerilmesi ve Zan olduğu düşünülen kişinin ise 5 milyon dolar için pazarlık etmesi ses kaydına yansıdı.

  • FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'
    15:18 FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'

    Fethullahçı Terör Örgütü'nün yasa dışı dinlemeleri nedeniyle açılan davada mağdur olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, davanın sonucunda FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkacağını belirtti. Davada 130 sanığın mahkumiyeti ve 37 sanığın beraat kararı onaylandı. Dosya şu anda Yargıtay'da bekliyor.

  • Ticaret Bakanı Bolat: İzmir'e de fazlasıyla yatırım yapıldı
    13:53 Ticaret Bakanı Bolat: İzmir'e de fazlasıyla yatırım yapıldı

    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, "İzmir 'bize oy vermediler, bizi seçmediler' diye icraatlardan, hizmetlerden asla mahkum bırakılmadı.

  • Emeklilerin yüzde 60'ı açlık ve sefalet sınırının altında yaşıyor
    12:24 Emeklilerin yüzde 60'ı açlık ve sefalet sınırının altında yaşıyor

    Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, 16 milyon emeklinin yüzde 60'ının maaşlarında iyileştirme yapılmadığı için açlık ve sefalet sınırının altında yaşadığını belirtti. Gür, emeklilerin yaşam standartlarının düzeltilmesi ve maaşlara seyyanen zamlar yapılması talebinde bulundu.

  • Osmaniye'de 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' Projesi ile öğrencilerle gaziler bir araya geldi
    10:48 Osmaniye'de 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' Projesi ile öğrencilerle gaziler bir araya geldi

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Osmaniye'de gerçekleştirilen 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' projesi kapsamında, gaziler ve öğrenciler bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kıbrıs Gazisi Mehmet Emin Esen, savaş sanayisinin önemine vurgu yaparak, eğitimin ve teknolojinin önemini vurguladı.

  • TİP'in Hatay'da adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan ilk sözler: Tehdit ve şantaja maruz kaldım
    00:37 TİP'in Hatay'da adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan ilk sözler: Tehdit ve şantaja maruz kaldım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan ilk açıklama geldi. Zan, "Adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına geldiğini söyleyen, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Durumu genel merkez ve genel başkanımla paylaştım. Hedefimden ve mücadelemden bir milim sapmış değilim. Yoluma ve adaylığıma daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" dedi.

  • Gökhan Zan: Şantaj ve tehditlere boyun eğmedim, yoluma devam edeceğim
    00:17 Gökhan Zan: Şantaj ve tehditlere boyun eğmedim, yoluma devam edeceğim

    Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesini duyurmasının ardından Gökhan Zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmediğini belirterek, adaylığına devam edeceğini açıkladı. Zan, suç duyurusunda bulunduğunu ve halkıyla birlikte daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

  • Murat Kurum, İstanbul'daki metro hattını 5 yılda 2 katına çıkaracak
    17 Mar Murat Kurum, İstanbul'daki metro hattını 5 yılda 2 katına çıkaracak

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Çekmeköy-Taşdelen Alemdağ Köprülü Kavşağı açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'daki metro hattını 5 yılda 2 katına çıkaracaklarını ve 650 kilometreye ulaştıracaklarını söyledi. Kurum, yeni yollar, tüneller ve kavşaklarla İstanbul'daki trafik sorununa son vereceklerini belirtti.

  • Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni yarın yapılacak
    17 Mar Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni yarın yapılacak

    Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni, yarın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Hastane, 22 bin 640 metrekare oturum alanına, 157 bin metrekare de kapalı alana sahip olacak ve Amasya'yı sağlık alanında bir çekim merkezi haline getirecek. 7 katlı 5 bloktan oluşacak hastanede 24 ameliyathane, 153 poliklinik, 15 acil, 90 yetişkin, 10 çocuk ve 18 yenidoğan olmak üzere 133 yoğun bakım, 22 diyaliz, 28 palyatif, 60 acil servis müşahede ve 7 mahkum yatağı yer alacak. Hastanenin yatak kapasitesi gerektiği durumlarda 768 yatağa kadar yükseltilebilecek ve tamamlanması 2 yıl sürecek. Ayrıca hastane, Türkiye'nin öncelikli deprem izolatörlü hastanelerinden biri olacak ve deprem izolatörleri sayesinde olası bir sarsıntı anında hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek.

  • Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi
    17 Mar Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi

    Ürdün ordusu, Mısır, ABD ve Almanya'nın katılımıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 6 yardım indirme operasyonu düzenledi. Operasyona Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait iki C130 uçağı ile ABD'ye ait iki uçak, Mısır ve Almanya'ya ait birer uçak katıldı. Bu operasyonlar, İsrail'in Gazze'yi kıtlığa sürüklemesi nedeniyle gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonlarına bir örnektir.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Tosun: 'Turgutreis, 15 senedir ötekileştiriliyor, hizmet alamıyor'
    17 Mar Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Tosun: 'Turgutreis, 15 senedir ötekileştiriliyor, hizmet alamıyor'

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Turgutreis Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Turgutreis'in hizmetlerden mahrum bırakıldığını ve değişime ihtiyaç olduğunu belirtti.

  • Mehmet Tosun: Turgutreis'i değişim bekliyor
    17 Mar Mehmet Tosun: Turgutreis'i değişim bekliyor

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Turgutreis Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Turgutreis'in ötekileştirildiğini ve hizmetlerden mahrum bırakıldığını belirtti. Değişim için çalışacaklarını vurgulayan Tosun, Turgutreis'i hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

  • Bahçeli: CHP, PKK ile organik bağ kurmasının bedelini sandıkta ödeyecek
    17 Mar Bahçeli: CHP, PKK ile organik bağ kurmasının bedelini sandıkta ödeyecek

    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin PKK ile organik bağ kurmasının bedelini sandıkta ödeyeceğini söyledi. Bahçeli, muhalefet partilerinin birbirini yiyip tükettiğini ve CHP'nin güvenilmez siyasetini açığa vurduğunu belirtti.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere yapılanların hesabını soracağız
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere yapılanların hesabını soracağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, emeklilere yapılanların hesabını soracaklarını belirtti. Özel, emeklilere yapılacak olan indirim taleplerini dile getirerek, emeklilerin haklarını savunacaklarını vurguladı. Ayrıca, öğretmen atamaları, tarım ve hayvancılık gibi konulara da değinen Özel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i desteklediklerini ifade etti.

  • Özel Burdur'da: 'Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek'
    15 Mar Özel Burdur'da: "Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Salda Gölü'nün gizemli, önemli bir doğa harikası olduğunu vurgulayarak, "Salda Gölü’nü AKP zihniyetinin ne hale getirdiğini hep birlikte izledik. Millet bahçesi yapma hayaliyle o kıymetli sahili önce iş makinalarına ezdirdiler, ardından ihaleyle şirkete verdiler... İliç’in felaketi olan Murat Kurum, maalesef Salda’nın felaketi oldu. Onun İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon İstanbullu 31 Mart’ta izin vermeyecek" dedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İttifakı'ndan bahsetti
    15 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İttifakı'ndan bahsetti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Isparta'da yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'na karşı Türkiye İttifakı'nın varlığını vurgulayarak, adaylarına destek istedi. Özel, gençlere ülkede hayal kurduracaklarını belirtti ve Isparta belediye başkan adayları seçilirse, büyükşehir belediyelerinin desteğiyle işsizlik ve yoksullukla mücadele edeceklerini söyledi.

  • Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar
    15 Mar Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar

    Rusya'da sabah saatlerinde başlayan devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemi sürerken başkent Moskova'da, Karaçay-Çerkes Cumhuriyetinde ve Rostov'da oy kullandıkları sandığa boya döken 3 kişi gözaltına alındı. Moskova'da bir oy verme kabini ateşe verilirken, St. Petersburg'ta ise oy verme merkezine molotofkokteyli atıldı. Öte yandan muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın geçtiğimiz günlerdeki ölümü, ülkedeki muhalif kesim tarafından protesto edilmişti.

  • Erdoğan: CHP milletin aklıyla alay etti, deste deste paralarla oyun kirlendi
    15 Mar Erdoğan: CHP milletin aklıyla alay etti, deste deste paralarla oyun kirlendi

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin milletin aklıyla alay ettiğini ve deste deste paralarla oyunun iyice kirlendiğini söyledi. Erdoğan, Van halkına seslenerek, 31 Mart'ta sandıkta bu sinsi ve kirli oyunların hesabını sormalarını istedi.

  • Kamu Emekçileri Giyim Yardımının Gasp Edilmesine Tepki
    15 Mar Kamu Emekçileri Giyim Yardımının Gasp Edilmesine Tepki

    Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, giyim yardımının gasp edildiğini belirterek Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yardımı engellemenin gerekçesi olarak Cumhurbaşkanlığı'nın tasarruf tedbirleri genelgesini öne sürdüğünü söyledi. ESM, Yapı Yol-Sen, Tarım Orkam-Sen ve Tüm Bel-Sen Samsun şubeleriyle Birleşik Taşımacılık Sendikası Samsun İl Temsilciliği, koruyucu giyim yardımının kaldırılmasıyla ilgili ortak açıklama yaptı.

  • Kamu Emekçileri, Giyim Yardımının Gasp Edilmesini Protesto Etti
    15 Mar Kamu Emekçileri, Giyim Yardımının Gasp Edilmesini Protesto Etti

    Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORKAM SEN), Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyesi işçiler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın giyim yardımı yapılmamasını protesto etti. Sendika temsilcileri, gasp edilen haklarını geri istediklerini ve emekçilerin cebinden el çekilmesini talep etti.

  • Antalya Mevlevihanesi'nin tarihi hamamı restore edilerek ziyarete açılacak
    15 Mar Antalya Mevlevihanesi'nin tarihi hamamı restore edilerek ziyarete açılacak

    Antalya Mevlevihanesi'nin bahçesinde bulunan 768 yıllık tarihi hamam, aslına uygun restore edilerek ziyarete açılacak. Hamamdaki çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Hamamda bulunan Osmanlı ve Selçuklu Dönemine ait kapılar da restore edilecek. Hamamın restorasyon çalışmalarının yaklaşık 1 milyon 800 bin TL'ye mal olması bekleniyor.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: 'Çeşme'nin Tamamı 2025 Yılının İlk Diliminde Temiz Suya Kavuşacak'
    15 Mar CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "Çeşme'nin Tamamı 2025 Yılının İlk Diliminde Temiz Suya Kavuşacak"

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, Çiftlikköy Altınkum Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasında, “Çeşmenin tamamı 2025 yılının ilk diliminde temiz suyla kavuşacak. Bu da İZSU ile bu hafta yapılmış bir toplantıdan çıkan sonuç” dedi. Kanalizasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Denizli, göreve geldiği ilk 120 gün içerisinde protokolü imzalayıp ihaleye çıkarılacağını, senenin ikinci dilimi itibarı ile altyapı çalışmalarına başlanacağını belirtti.

  • Şişli Belediyesi İşçileri İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı
    15 Mar Şişli Belediyesi İşçileri İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

    Şişli Belediyesi, toplam 2 bin 367 işçi adına Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) ile yürüttüğü Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerini uzlaşı ile sonuçlandırdı. Yeni TİS ile 17.002 TL olan işçi maaşları yüzde 94 oranında artış ile 33.000 TL’ye yükseldi. Bununla birlikte, en düşük ücret alan işçinin aylık geliri; ikramiye, yol ücreti ve yemek ücreti ile birlikte 46.378 TL oldu.

  • Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı
    15 Mar Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı

    Samsun'da bir doktor, kendisine havlayan golden cinsi köpekten korkup düşerek ayağını kırdı. Doktorun şikayeti üzerine mahkeme, köpeğin sahibini 700 bin TL'ye yakın maddi ve manevi para cezasına çarptırdı.

  • Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı
    15 Mar Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı

    Samsun'da bir doktor, kendisine havlayan golden cinsi köpekten korkup düşerek ayağını kırdı. Doktorun şikayeti üzerine mahkeme, köpeğin sahibini 700 bin TL'ye yakın maddi ve manevi para cezasına çarptırdı.

  • Samsun'da Doktor, Havlayan Köpek Yüzünden Ayağını Kırdı
    15 Mar Samsun'da Doktor, Havlayan Köpek Yüzünden Ayağını Kırdı

    Samsun'da bir doktor, kendisine havlayan golden cinsi köpekten korkup düşerek ayağını kırdı. Doktorun şikayeti üzerine mahkeme, köpeğin sahibini 700 bin TL'ye yakın maddi ve manevi para cezasına çarptırdı.

  • Kocaeli'de Eşini Bıçaklayan Sanık Yeniden Hakim Karşısında
    14 Mar Kocaeli'de Eşini Bıçaklayan Sanık Yeniden Hakim Karşısında

    Kocaeli'de kendisiyle barışmak istemeyen eşini bıçaklayarak 17 yıl hapse mahkum edilen sanık, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası yeniden hakim karşısına çıktı. Sanık, pişman olduğunu belirterek özür diledi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Medya İslam karşıtlığının en etkin faktörlerinden biridir
    14 Mar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Medya İslam karşıtlığının en etkin faktörlerinden biridir

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nda yaptığı konuşmada, medyanın İslam'a ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin yayılmasında en etkin faktör olduğunu belirtti. Erbaş, Batı dünyasında İslam'ın yanlış bir şekilde lanse edildiğini ve Müslümanlara karşı ayrımcılık ve kültürel ırkçılığın arttığını ifade etti.

  • Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Malatya'da Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş'a Destek Verdi
    14 Mar Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Malatya'da Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş'a Destek Verdi

    Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, memleketi olan Malatya'nın Arguvan ilçesinde Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kızıldaş'a destek ziyaretinde bulundu. İlgezdi, Mehmet Kızıldaş ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledikleri için cezalandırıldıklarını söyledi.

  • İsrail Gazze'de insani yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü, 83 yaralı
    14 Mar İsrail Gazze'de insani yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü, 83 yaralı

    İsrail ordusu, Gazze'de açlık ve kıtlık yaşanan bölgelerde insani yardım bekleyenlere ateş açarak 6 kişiyi öldürdü, 83 kişiyi yaraladı.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Aydın'da Seçim Çalışmalarını Değerlendirdi
    14 Mar DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Aydın'da Seçim Çalışmalarını Değerlendirdi

    DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın'da gerçekleştirdiği programları değerlendirerek, Aydın halkının Demokrat Parti'ye olan ilgisini ve desteklerini belirtti.

  • CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan: CHP'li Belediyecilik ile İzmir İçin, Ödemiş İçin, Her Şey Çok Güzel Olacak
    13 Mar CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan: CHP'li Belediyecilik ile İzmir İçin, Ödemiş İçin, Her Şey Çok Güzel Olacak

    CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde bugün çok sevdiği Ödemiş’e hizmet etmek için bu yola çıktığını söyleyerek, “Ülkemiz için de ilçemiz için de değişim şart. Bu değişimin ilk adımı 31 Mart. Herkesten 31 Mart'ta sandığa koşmalarını, aklında ve kalbinde yer edinenleri oy pusulasına yansıtmalarını rica ediyorum. İnanıyorum ki; bu coşku seli 31 Mart akşamı İzmir'in dağlarında da Ödemiş meydanlarında da devam edecek. Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik ile İzmir için, Ödemiş için her şey çok güzel olacak. Kazanan Ödemiş olacak” dedi.

  • Sezgin Tanrıkulu: 'Mahkeme Barış Akademisyenleri'ni Yeniden Medeni Ölüme ve Belirsizliğe Mahkum Ediyor'
    13 Mar Sezgin Tanrıkulu: "Mahkeme Barış Akademisyenleri'ni Yeniden Medeni Ölüme ve Belirsizliğe Mahkum Ediyor"

    CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Siyasetin yoğun gündemi içerisinde, Barış Akademisyenlerini unuttuk. Yargıya çağrı yapıyorum: Barış Akademisyenleri’nin sorunlarını giderecek, hukuksuzluğu ortadan kaldıracak; adalettir, yargı mekanizmasıdır. Ama yargı, ne AYM kararını dinledi ne de bu konuda verilen Danıştay kararını dinledi. Şimdi, Ankara 13. İstinaf Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi tek tük verilen bu kararı kaldırıyor ve Barış Akademisyenleri’ni yeniden medeni ölüme ve belirsizliğe mahkum ediyor” dedi.

  • DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi Üyeleri Düşük Emekli Maaşlarına Tepki Gösterdi
    13 Mar DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi Üyeleri Düşük Emekli Maaşlarına Tepki Gösterdi

    DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi üyeleri Gazi Müzesi önünde düşük emekli maaşları ve 3 bin lira bayram ikramiyesini protesto etti. Başkan Arif Kutlu, emeklilerin yaşamını idame ettirebilmeleri için yeterli ücret talep etti ve emeklilikte insan onuruna yakışır bir yaşam istediklerini belirtti.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    12 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Mehmet Akif merhumun ruhunda, onun dizelerinde ete kemiğe bürünmüş ve milletimizin ortak milli hafızasına nakşedilmiş olan cesareti, kararlılığı, özgürlüğü, dayanışmayı, milli hassasiyetleri bünyesinde barındıran İstiklal...

  • Mısır, İsrail saldırılarına rağmen Gazze'ye yardım indirdi
    12 Mar Mısır, İsrail saldırılarına rağmen Gazze'ye yardım indirdi

    Mısır Ordu Sözcüsü Garib Abdulhafız, İsrail'in saldırıları ve yardım engeliyle kıtlığa sürüklenen Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan insani yardım indirildiğini duyurdu. Abdulhafız, uluslararası bir koalisyonun oluştuğunu ve Mısır ile diğer ülkelere ait askeri uçakların günlük olarak yardımları indirdiğini belirtti. Gazze Şeridi'nde yaşanan gıda krizi nedeniyle Mısır'dan da yardımların Refah Sınır Kapısı üzerinden ulaştırıldığı ifade edildi. İsrail'in Gazze'yi kıtlığa sürüklediği ve 2,3 milyon Filistinlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Kastamonu'ya 53 Milyar 930 Milyon Lira Yatırım Yaptık
    12 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Kastamonu'ya 53 Milyar 930 Milyon Lira Yatırım Yaptık

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kastamonu'da devam eden ulaşım projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Kırık Barajı Varyantı'nın inşaatını inceledi ve projenin detaylarını paylaştı. Ayrıca, Kastamonu'ya yapılan 53 milyar liralık yatırımlar hakkında bilgi verdi. Haberde ayrıca Kastamonu Havalimanı ve iletişim altyapısıyla ilgili yapılan yatırımlara da değinildi.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Anayasa Değişikliğine Hayır Demeliyiz
    12 Mar BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Anayasa Değişikliğine Hayır Demeliyiz

    BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Kayseri'de yaptığı konuşmada AK Parti hükümetinin anayasa değişikliği dayatmasına karşı çıkarak, seçimden sonra önlerine konulacak olan anayasa değişikliğine hayır demenin gerekliliğini vurguladı.

  • Sırbistan'ın eski Başbakanı Zoran Djindjic'in ölümü anıldı
    12 Mar Sırbistan'ın eski Başbakanı Zoran Djindjic'in ölümü anıldı

    Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Başbakan Zoran Djindjic'in ölümünün 21'inci yılında anma töreni düzenlendi. Djindjic'in ölümünün ardındaki sır hala aydınlatılamadı.

  • CHP'li Karasu, Sivas'taki Uçak Seferlerinin Azlığına İlişkin Soru Sordu
    12 Mar CHP'li Karasu, Sivas'taki Uçak Seferlerinin Azlığına İlişkin Soru Sordu

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Sivas'ta uçak seferlerinin az olduğunu belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na Sivaslıların taleplerinin neden karşılanmadığını sordu. Karasu, Sivas'ın coğrafi konumu ve büyüklüğü göz önüne alındığında, havayolu seferlerinin yetersizliğinin önemli bir mağduriyet yarattığını vurguladı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kastamonu'daki ulaşım yatırımlarını inceledi
    12 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kastamonu'daki ulaşım yatırımlarını inceledi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kastamonu'da yaptığı açıklamada, şehrin ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesine özen gösterdiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, Kırık Barajı Varyant Yolu'nun bölgenin önemli projelerinden biri olduğunu ve projenin yüzde 29,5 fiziksel gerçekleşme kaydedildiğini söyledi. Ayrıca, Kastamonu'da yapılan denizcilik, iletişim ve turizm yatırımlarına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Migren Dostu İş Yeri Eğitimi
    12 Mar Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Migren Dostu İş Yeri Eğitimi

    Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından migren hastalığı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen eğitim programında, migren hastalığı, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Program sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü'ne 'Migren Dostu İş Yeri Belgesi' takdim edildi.

  • Haiti Başbakanı Ariel Henry'den istifa kararı
    12 Mar Haiti Başbakanı Ariel Henry'den istifa kararı

    Haiti'de hükümet karşıtı protestoların ve çetelerin yol açtığı şiddet olayları nedeniyle Başbakan Ariel Henry istifa kararı aldı. Haiti Başbakanı Ariel Henry, liderlerin güvenlik krizini görüşmek üzere Jamaika'da bir araya geldiği toplantının ardından istifa ettiğini duyurdu. Geçici bir başkanlık konseyinin kurulması ve geçici bir başbakanın atanması konusunda anlaşmaya varıldı. Henry'nin istifası çetelerin düzenlediği baskınlar ve artan şiddet olayları sonucunda gerçekleşti. Ülke genelindeki gıda sıkıntısı ve krizin derinleşmesi nedeniyle halkın istifa talepleri artmıştı.

  • Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifa Etti
    12 Mar Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifa Etti

    Haiti'de hükümet karşıtı protestoların ve çetelerin yol açtığı şiddet olayları nedeniyle Başbakan Ariel Henry istifa kararı aldı. Karayip Topluluğu (CARICOM) ülkelerinin liderleri, Haiti'deki güvenlik krizini görüşmek üzere Jamaika'nın başkenti Kingston'da bir araya geldi.

  • CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Bakanı Yumaklı'nın çiftçilere yönelik açıklamalarını eleştirdi
    12 Mar CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Bakanı Yumaklı'nın çiftçilere yönelik açıklamalarını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın çiftçilere yönelik sözlerini eleştirerek tarım sektöründeki sorunların sadece 'önünü görmek' gibi basit bir vaatle çözülemeyeceğini belirtti. Adem, gerçeklerin göz ardı edildiği bir yaklaşımın tarım sektörünü daha da zor duruma soktuğunu ifade etti.

  • Çetelerin kontrolüne geçen Haiti'de Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti
    12 Mar Çetelerin kontrolüne geçen Haiti'de Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti

    Çetelerin savaş alanına çevirdiği Haiti'de tehditler nedeniyle 5 Mart'tan bu yana Porto Riko'da bekleyişini sürdüren Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti. Henry'nin istifasıyla çetelerin lideri olan "Barbekü" lakaplı eski polis Jimmy Cherizier "Ülkenin en güçlü adamı" haline geldi. Cherizier, yeni liderin Haiti halkı tarafından seçilmesi gerektiğini savunarak "Bu barışçıl değil kanlı bir devrim, çünkü bir apartheid düzeninde yaşıyoruz" dedi.

  • İYİ Parti, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması için kanun teklifi sundu
    11 Mar İYİ Parti, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması için kanun teklifi sundu

    İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, TBMM Başkanlığına en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmamasına ilişkin kanun teklifi sunduklarını bildirdi. Zorlu, emekli maaşlarının durumuna dikkati çekerek, Türkiye'nin bu tartışmayı hakketmediğini ve emekli maaşlarının açlık sınırı altında kaldığını belirtti. Ayrıca, en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi verdiklerini açıkladı.

  • İstinaf, Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili davada kararını açıkladı
    11 Mar İstinaf, Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili davada kararını açıkladı

    Mersin'in Gülnar ilçesinde 3 yıl önce kaybolan ve 9 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davada Adana Bölge Adliye Mahkemesi istinaf kararını açıkladı. Tutuklu dede H. Yağal hakkında Müslüme'ye karşı işlediği suçlardan verilen beraat kararı hukuka uygun bulundu. Yağal'a, gelinine yönelik "nitelikli cinsel saldırı" ve doğan kız çocuğuna karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçlarından verilen hapis cezası ise 45 yıl 12 aya yükseltildi.

  • Alanya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    10 Mar Alanya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Alanya Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Türk ve Filistin bayraklarıyla Hacet Meydanı'nda toplanan grup, İsrail'e karşı sloganlar attı. Platform adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık dışı suçlar işleyen bir terör örgütü olduğu vurgulandı. İsrail ile olan tüm ilişkilerin kesilmesi ve Gazze'ye acil yardım planının devreye girmesi gerektiği ifade edildi.

  • Erdoğan: Amacımız insanımızın huzur, güven ve refah seviyesini yükseltmek
    10 Mar Erdoğan: Amacımız insanımızın huzur, güven ve refah seviyesini yükseltmek

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılan değişim ve gelişimleri vurgulayarak, muhalefetin bu sürecin dışında kaldığını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için her yolu mubah görenlerin tehlikelerine dikkat çekti ve İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istediklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir mitinginde konuştu: 'Yüzlerine Atatürk maskesi takıp yan gelip yattılar'
    10 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir mitinginde konuştu: "Yüzlerine Atatürk maskesi takıp yan gelip yattılar"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilerle buluştu.

  • Erdoğan'dan Özel ve İmamoğlu'na: Her kafası bozulan tekme tokat dalıyor
    10 Mar Erdoğan'dan Özel ve İmamoğlu'na: Her kafası bozulan tekme tokat dalıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kalesi İzmir'de düzenlenen seçim mitinginde CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu'nu kastederek "Özgür efendi mazlum karakterine döndü. Her kafası bozulan kendisine tekme tokat dalıyor. İstanbul'da kendini göstermek için sürekli azarlanıp bırak tutmayın küçük enişteyi karakteri var." dedi.

  • Pakistan'da WhatsApp mesajları sebebiyle idam cezası verildi
    10 Mar Pakistan'da WhatsApp mesajları sebebiyle idam cezası verildi

    Pakistan'da i bir üniversite öğrencisi, WhatsApp üzerinden İslam Peygamberine hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı. Aynı davadan yargılanan 17 yaşındaki bir başka öğrenci ise ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu.

  • Murat Kurum: İstanbul'da araç trafiğini çözemedikleri gibi artık bu milleti yaya trafiğine reva gördüler
    09 Mar Murat Kurum: İstanbul'da araç trafiğini çözemedikleri gibi artık bu milleti yaya trafiğine reva gördüler

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da araç trafiğinin çözülmediğini ve milletin yaya trafiğine mahkum edildiğini söyledi. Kurum, mevcut İBB yönetiminin kenti afetlere hazırlamak için hiçbir proje başlatmadığını ve kaynakların boşa harcandığını belirtti. Ayrıca, İstanbul'un ulaşım problemlerine de değinen Kurum, metro ve metrobüs kuyruklarının izdiham olduğunu ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 sene önce nerede duruyorsam bugün de aynı yerde dimdik duruyorum'
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 sene önce nerede duruyorsam bugün de aynı yerde dimdik duruyorum'

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım politikası uyguladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke olduğunu vurgulayarak, eleştirilere yanıt verdi.

  • ABD'de Müslüman genci saldırıya uğradı, ailesi Gazze'ye dikkat çekiyor
    09 Mar ABD'de Müslüman genci saldırıya uğradı, ailesi Gazze'ye dikkat çekiyor

    ABD'de iki Müslüman arkadaşıyla ırkçı saldırıya uğrayan Hisham Awartani'nin ailesi, oğullarının yaşadığı olaya değil Gazze'deki gelişmelere dikkat çekmeye çalıştığını söyledi. Anne ve baba, oğullarının tedavi süreci ve Gazze'deki durum hakkında konuştu.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye Yüzyılı Yolunda Yeni Bir Anayasa İçin Çalışıyoruz
    08 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye Yüzyılı Yolunda Yeni Bir Anayasa İçin Çalışıyoruz

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aydın'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir anayasa yapma kararlılığına vurgu yaparak, demokratik, katılımcı, sivil ve darbeci anlayışın olmadığı bir anayasa için çalıştıklarını belirtti. Bakan Tunç, 81 vilayeti eser ve hizmetlerle donattıklarını ve ülkenin yeni anayasaya kavuşması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • BM Gıda Hakkı Özel Raportörü İsrail'i Gazze'deki Gıda Sistemini Yok Etme Kampanyası Nedeniyle Kınadı
    08 Mar BM Gıda Hakkı Özel Raportörü İsrail'i Gazze'deki Gıda Sistemini Yok Etme Kampanyası Nedeniyle Kınadı

    BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, İsrail'in Gazze'deki gıda sistemini yok etmesini kınarken, halkı açlığa mahkum etme kampanyasına son vermesi çağrısında bulundu. Fakhri, İsrail'in Gazze'deki balıkçılık sektörünü hedef alarak açlık kampanyası yürüttüğünü belirtti. İsrail'in denize erişimi engellemesi sonucunda Gazze'deki balıkçılık sektörünün büyük zarar gördüğünü ifade eden Fakhri, bu durumun Gazze'deki insanların gıdaya ulaşma hakkını ihlal ettiğini ve onları açlık ve kıtlığa sürüklediğini vurguladı. Ayrıca, BM uzmanları İsrail askerlerinin Filistinli kalabalığa ateş açtığı saldırıyı da kınadı.

  • Avrupa Birliği, Apple ve Epic Games Arasındaki Çekişmeye El Atma Kararı Aldı
    08 Mar Avrupa Birliği, Apple ve Epic Games Arasındaki Çekişmeye El Atma Kararı Aldı

    Avrupa Birliği, Apple ve Epic Games arasındaki çekişmeye el atma kararı aldı. AB, Apple'dan Epic Games'in geliştirici hesabını iOS'tan neden kaldırdığıyla ilgili acil bir rapor talep etti. Apple'ın cezaya çarptırılabileceği konuşuluyor.

  • Muharrem İnce, Çıldır'da Partisine Destek İstedi
    08 Mar Muharrem İnce, Çıldır'da Partisine Destek İstedi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yerel seçimlerde partisine destek istedi, iktidar ve muhalefet partilerini eleştirdi.

  • HÜDA PAR Milletvekili: İsrail'in Paris Yaz Olimpiyatlarına Katılımı Engellenmeli
    08 Mar HÜDA PAR Milletvekili: İsrail'in Paris Yaz Olimpiyatlarına Katılımı Engellenmeli

    HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, İsrail'in, bu yıl Paris'te düzenlenecek yaz olimpiyatlarına katılımının engellenmesi gerektiğini söyledi. Demir, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım, insanlık ve savaş suçlarına dikkat çekerek, bu suçların cezasız kalmaması ve dünya kamuoyunda mahkum edilmesi gerektiğini belirtti. Demir, İsrail'in Paris olimpiyatlarına katılmasının engellenmesi için Türkiye ve diğer adalet ve insanlık yanlısı ülkeleri, kuruluşları ve Uluslararası Olimpiyat Komitesini harekete geçmeye çağırdı.

  • Terra yatırımcılarından Do Kwon açıklaması
    08 Mar Terra yatırımcılarından Do Kwon açıklaması

    Terra-Luna'nın çöküşünden mağdur olduklarını iddia eden bir grup Güney Koreli yatırımcı, Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon'un Kore yerine ABD'ye iade edilmesini talep etti.

  • BM: Haiti'de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere
    08 Mar BM: Haiti'de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere

    Birleşmiş Milletler (BM), şiddet olaylarının arttığı Haiti'de sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu açıkladı. Çetelerin yol açtığı şiddet olayları ve hükümet karşıtı eylemler ülkeyi kaosa sürükledi. Olağanüstü hal çerçevesinde tüm protestolar yasaklanırken, güvenlik güçlerine sokağa çıkma yasağına uymayanları gözaltına almaları talimatı verildi. Ülkede yaşanan sokak çatışmaları, yağmalamalar ve araç kundaklamaları nedeniyle sağlık sistemi çökmek üzere. Personel, ekipman, yatak, kan ve ilaç eksiklikleri nedeniyle yaralananların tedavisinde zorluk yaşanıyor. Ayrıca hayati ekipman, tıbbi malzeme ve gıda taşıyan kamyonlar limanda mahsur kaldı ve deniz taşımacılığı askıya alındı. Başbakan Ariel Henry'nin ülkeye dönememesi ve çetelerin düzenlediği baskınlar sonucu artan şiddet olayları nedeniyle binlerce kişi yerinden edildi.

  • SpaceX, Taciz ve Cinsiyet Ayrımcılığı Davasıyla Gündemde
    08 Mar SpaceX, Taciz ve Cinsiyet Ayrımcılığı Davasıyla Gündemde

    Uzay araştırmalarında öncü olan SpaceX, bir kadın çalışanın şirketi taciz ve cinsiyet ayrımcılığı suçlamasıyla mahkemeye vermesiyle gündeme geldi. İddialara göre, kadın çalışanlar sürekli alaycı eleştirilere maruz kalırken, erkek personel daha fazla maaş alıyor. Şirket daha önce de azınlıklara düşük maaş verdiği gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın konuyla ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı Bütün Türkiye'yi Kucaklar
    08 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı Bütün Türkiye'yi Kucaklar

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli'de düzenlenen bir etkinlikte Türkiye İttifakı'nın bütün Türkiye'yi kucakladığını ve ayrımcılığı reddettiğini söyledi. Özel, Türkiye İttifakı'nın belediye başkan adaylarının kapısının Kürt'e, Türk'e, Laz'a ve Çerkez'e de açık olduğunu belirtti. Ayrıca, Özel, Türkiye İttifakı'nın Kocaeli, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, İstanbul, Aydın, Muğla, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli'yi kazanacak bir ittifak olduğunu vurguladı.

  • Duruşmaya getirilen 2 mahkum firar etti
    07 Mar Duruşmaya getirilen 2 mahkum firar etti

    Mersin'de 2 mahkum, duruşma sırasında bekleme alanından firar etti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, firar eden 2 hükümlüden birinin yakalandığını bildirdi.

  • Haiti'de OHAL süresi 1 ay uzatıldı
    07 Mar Haiti'de OHAL süresi 1 ay uzatıldı

    Haiti'de hapishaneden kaçan mahkumların yakalanması için ilan edilen 72 saatlik OHAL süresi 1 ay uzatıldı. Çete şiddeti devam ederken Başbakan Henry'nin ülkeye dönüş tarihi belirsiz. Çete elebaşı Jimmy Cherizier, Başbakanın istifasını talep etti.

  • AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
    07 Mar AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Taşkın, deprem sonrası yaraları sarmak ve yeni çarşı çalışmalarını hızlandırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

  • Kayseri'de Kadın Cezaevindeki Çocuklara Erciyes'te Kayak Eğitimi Verildi
    07 Mar Kayseri'de Kadın Cezaevindeki Çocuklara Erciyes'te Kayak Eğitimi Verildi

    Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Gül Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje kapsamında, Bünyan Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkum çocuklarına Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak eğitimi verildi. Kayakçılar, jandarma ekipleri eşliğinde Türk bayrağı ile zirveden inerek Cumhuriyet Başsavcısı'na bayrak teslim etti. Ayrıca çocuklara oyuncak dağıtıldı ve kar motorları ile kayak merkezinde gezdirildi. Programa çeşitli yetkililer de katıldı.

  • Kayseri'de mahkum çocuklara kayak eğitimi
    07 Mar Kayseri'de mahkum çocuklara kayak eğitimi

    Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Gül Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortak düzenlediği proje kapsamında, Bünyan Kapalı Kadın Ceza infaz Kurumu'nda kalan mahkum çocuklarına yönelik kayak eğitimi Erciyes Kayak Merkezi'nde tamamlandı. Eğitim sonunda düzenlenen programa Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ve diğer yetkililer katıldı. Programda çocuklara oyuncak dağıtımı yapıldı ve kar motorlarıyla gezdirildi.

  • GÖRÜŞ- Soykırım davası büyüyor: İsrail'den sonra yargılanma sırası Almanya'da
    07 Mar GÖRÜŞ- Soykırım davası büyüyor: İsrail'den sonra yargılanma sırası Almanya'da

    İstanbul Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Deniz Baran, Nikaragua'nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'e desteği nedeniyle Almanya'ya karşı açtığı davanın detaylarını AA Analiz için kaleme aldı.

  • Ermenistan Dışişleri Bakanı Türkiye ile normalleşme sürecini istiyor
    07 Mar Ermenistan Dışişleri Bakanı Türkiye ile normalleşme sürecini istiyor

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin samimi bir şekilde devlet sınırlarının açılmasını ve diplomatik ilişkilerin kurulmasını istediklerini belirtti. Mirzoyan ayrıca, Türkiye-Ermenistan normalleşmesi ve Azerbaycan-Ermenistan barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Tekerlekli Sandalyede Hayatını Sürdüren Genç Bilek Güreşi Şampiyonu Oldu
    07 Mar Tekerlekli Sandalyede Hayatını Sürdüren Genç Bilek Güreşi Şampiyonu Oldu

    Gümüşhane'de doğuştan gelen serebral palsi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 18 yaşındaki Doğukan Kurt, bilek güreşiyle hayata tutundu. Bütün engelleri azmiyle aşan genç, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu.

  • Hapisteki El Fetih lideri Mervan Barguti, Filistin Yönetimi'nin başına geçebilir mi?
    07 Mar Hapisteki El Fetih lideri Mervan Barguti, Filistin Yönetimi'nin başına geçebilir mi?

    İsrail'in Hamas'ın elinde tuttuğu rehineleri salıvermesi karşılığında Filistinli mahkumları serbest bırakması olasılığı, hapisteki El Fetih hareketi lideri Mervan el Barguti'yi odak noktası haline getirdi.

  • Üç maddede Haiti'deki krizin arka planı
    06 Mar Üç maddede Haiti'deki krizin arka planı

    Amerika kıtasının en yoksul ülkesi Haiti’de geçen Cumartesi gecesinden beri şiddet iklimi hakim. Buna, ağır silahlı çete üyelerinin toplu mahkum firarlarını kolaylaştırması ve ülkenin başbakanı Ariel Henry’nin istifasını talep etmesi neden oldu.

Advertisement