Aðýrlama ve Ýkram Sektörü Anfaþ Hotel Equýpment Fuarý'nda Buluþacak |
|
Antalya Fuarcýlýk Aþ (anfaþ) Tarafýndan Bu Yýl 22'incisi Düzenlenen 'Uluslararasý Konaklama, Aðýrlama, Ýkram Sektörü Ekipmanlarý ve Dekorasyon Ýhtisas Fuarý' 19 Ocakta Açýlacak
Antalya Fuarcýlýk AÞ (ANFAÞ) tarafýndan bu yýl 22'incisi düzenlenen 'Uluslararasý Konaklama, Aðýrlama, Ýkram Sektörü Ekipmanlarý ve Dekorasyon Ýhtisas Fuarý' 19 Ocakta açýlacak.
ANFAÞ Yönetim Kurulu Baþkaný Mustafa Çalýk, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasý (ATSO) Baþkan Yardýmcýsý Güray Parlak, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneði (POYD) Baþkaný Adnan Özsoy, Akdeniz Turistik Otel Yöneticileri Birliði (AKTOB) Baþkaný Sururi Çorabatýr, Antalya Þefler Birliði Baþkaný Fahir Telli, Ýç Mimarlar Odasý Antalya Þube Baþkaný Hakan Külahçý ile birlikte Dedeman Oteli'nde basýn toplantýsý düzenledi.
ANFAÞ Baþkaný Çalýk, 22. Uluslararasý Konaklama, Aðýrlama, Ýkram Sektörü Ekipmanlarý ve Dekorasyon Ýhtisas Fuarý'nýn otel ekipmanlarý tedarikçileri için önemli bir alým noktasý olmasýnýn yaný sýra, Ortadoðu ve Türk Cumhuriyetlerden de alýcý ve yatýrýmcýlarýn fuara olan ilgisinin her geçen yýl arttýðýný söyledi. Fuara, Suriye'den Þam Ticaret Odasý, Ýran'dan Tahran ve Tebriz Ticaret Odalarý, Irak'tan Erbil ve Kerkük Ticaret Odalarýndan alým heyetlerinin geleceðini belirten Çalýk, bu ülkelerden yatýrýmcýlar ve ticaret müþavirlerinin de fuara katýlacaðýný bildirdi.
Ürdün, Birleþik Arap Emirlikleri, Mýsýr, Suudi Arabistan ve Bahreyn'den zincir otel ve konaklama tesislerinin yetkilerinin de fuarý ziyaret edeceðini vurgulayan Çalýk, Rusya Otelciler Federasyonu Baþkaný Aleksandr Ývanov ve beraberindeki 20 kiþilik heyetin de fuara katýlacaðýný kaydetti.
Çalýk, fuar kapsamýnda bu yýl '3. Uluslararasý Altýn Kep Aþçý Yarýþmasý', Ýç Mimarlar Odasý Antalya Þubesi Organizasyonu ile 'Innovdesign 2011 Tasarým Yarýþmasý', Otel Temizlik Eðitimi ve Dekorasyonu Derneði organizasyonu ile de '2. Housekeeping Yaratýcý Yatak Yapýmý Yarýþmasý' düzenleneceðini kaydetti.
ATSO Baþkan Yardýmcýsý Güray Parlak da, ATSO olarak bu fuara çok önem verdiklerini belirterek, fuarýn her yýl çýtasýný daha da yükselttiðini, bu fuarýn türkiye ve Antalya ekonomisine önemli katkýlar saðladýðýný söyledi.
- TURÝZM ÇEÞÝTLENÝYOR-
AKTOB Baþkaný Sururi Çorabatýr da, turizmin barýþ ve kardeþliði temsil ettiðini, Türkiye'de turizmin çeþitlendirilmesinin Türk mutfaðýna da zenginlik katacaðýný vurguladý.
Çorabatýr, þöyle konuþtu:
'Türkiye'deki otellerin iç mimari açýdan dünyada rakipleri yok. Antalya'da turizmde ülkesel çeþitlilikte artýyor. Antalya turizm çeþitliliðini yakaladý. Bugün Antalya'ya gelen turistlerin milliyetlerinin çeþitliliði de artýyor. Antalya'yý 68 ülkeden turist ziyaret ediyor. Ýran, Irak, Azerbaycan, Suriye bizim için önemli pazar. Ortadoðu çok önemli pazar haline geldi. Eðer Antalya bu bölgede çok iyi anlatýlabilir ve tanýtabilinirse buralardan çok fazla turist gelecek. turizmin çeþitlendirilmesi de önemli. Fuarlar buna büyük katký yapýyor. Artýk Antalya fuarlarýyla da tanýtýlmalý ve anýlmalý.'
POYD Baþkaný Adnan Özsoy ise fuar kapsamýnda gerçekleþtirilecek Ýç Mimari Yarýþmasý'nýn çok önemli olduðunu vurguladý. Altýn Kep Aþçý Yarýþmasýnýn Türk mutfaðýnýn tanýtýlmasý açýsýndan çom önemli olduðunu dile getiren Özsoy, 'Bu tür yarýþmalar artýrýlmalý. Özellikle Altýn Kep Aþçý Yarýþmasýna katýlýmýn yüksek olmasý sevindirici. Biz de çalýþanlarýmýzý teþvik ediyoruz. Antalya'da gastronomi festival haline getirilmeli' dedi.
Lara Turizm Yatýrýmcýlarý Birliði Genel Müdürü Mert Temimhan da, otellerde aðýrladýklarý turistlerin fuar merkezine götürülmesi için gerekli alt yapý çalýþmalarýna aðýrlýk verilmesini istedi. Turistleri fuarlara ve Kaleiçi'ne þehir merkezine daha kaliteli þekilde götürmek istediklerini ifade eden Temimhan, þunlarý kaydetti:
'Turistin þehir içine ulaþýmýný saðlayamazsak, turizmin geliþtirilmesi çabalarýnda zaman kaybederiz. 3. yýldýr Lara bölgesinde sýkýntý çekiyoruz. Lara bölgesinde 2,8 milyar dolarlýk yatýrým bulunuyor ama kaldýrýmlar yok. Lara'da turisti dýþarýya çýkaramýyoruz. Kaldýrým yapmak artýk arýtma yapmak kadar önemli.'
Ýç Mimarlar Odasý Antalya Þubesi Baþkaný Hakan Külahçý, bu fuarýn iç mimarlar açýsýndan önemli olduðuna vurgu yaparak, fuarda gerçekleþtirilecek yarýþmaya 67 projenin baþvurduðunu bildirdi.
Antalya Þefler Birliði Yönetim Kurulu Baþkaný Fahir Telli de, fuar kapsamýnda düzenlenen Altýn Kep Aþçý Yarýþmasýna Türkiye'nin yaný sýra, çeþitli ülkelerden bin 316 aþçýnýn katýlacaðýný belirtti. Telli, Antalya'da Gastronomi Festivali yapmak istediklerini ve Dünya Aþçýlar Olimpiyatlarýna da talip olduklarýný dile getirdi.
Fuara, 30 bin profesyonel ziyaretçinin katýlmasý bekleniyor.
(FC-BNY-GZA) - ANTALYA
Þam, Arýt, Ýran, Lara, Ürdün, Mýsýr, Rusya, Dolar, Konak, Tahran, Suriye, Antalya, Akdeniz, Bahreyn, Türkiye, Ortadoðu, Azerbaycan, Dedeman Otel, Suudi Arabistan, ABD Merkez Bankasý, Ticaret ve Sanayi Odasý, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneði
-
Foseptiðe Düþen Liseli Öldü
Denizli'de 18 yaþýndaki genç, arkadaþýnýn telefonunu ararken foseptik çukuruna düþerek feci þekilde can verdi.
-
At, Sahibinin Cinsel Organýný Isýrdý
Tarlayý sürerken bir insanýn baþýna en kötü ne gelebilir? Onu, atý ýsýrdý.
-
Diþlerinizi Evde Kendiniz Beyazlatýn!
Evde kendi kendinize geliþtireceðiniz basit çözümlerle pýrýl pýrýl bir gülüþe sahip olabilirsiniz.
-
Kürþad Tüzmen'den Bomba Ýddia
Eski devlet bakaný Kürþad Tüzmen, Fenerbahçe'nin küme düþürülmemesinin arkasýndaki ismi açýkladý.
-
Son Yýllarýn En Büyük Askeri Sevkiyatý
Hakkari'nin Þemdinli ilçesinde gün boyu bir askeri hareketlilik vardý.
-
Tacize Uðrayýnca Öyle Bir Þey Yaptý ki..
Alkollü þahýs tramvayda tacize kalkýþýnca genç kadýn bir an bile tereddüt etmedi.
-
Komisyondan Flaþ Açýklama
Saðlýk Bakanlýðý, çift kol nakli yapýldýktan sonra hayatýný kaybeden Atilla Kavdýr'ýn ölüm sebebini açýkladý.
-
Foseptik Çukuruna Düþen Lise Öðrencisi Hayatýný Kaybetti
Denizli'nin Çivril ilçesinde, foseptik çukuruna düþen lise öðrencisi hayatýný kaybetti.foseptik çukuruna düþtü.
-
Ölüm Teneffüste Geldi
Devrek ilçesinde, 14 yaþýndaki öðrenci teneffüste pompalý tüfekle öldürülmüþtü, sevenleri onu son yolculuðuna uðurladý.
-
5 Aydýr Birlikteler
Ýddialara göre Mustafa Erdoðan, 5 aydýr "Kývýlcým" gösterisinin medya sorumlusu Hilal Dilan Dað ile birlikte.
-
Baþbakan Donup Kaldý
Baþbakan Erdoðan, engelli ressam Ayþe Kýlýç'ýn resimleri karþýsýnda þaþkýnlýðýný gizleyemedi.
-
Savcýdan Tahliyelere Ýtiraz
Derbi sonrasý Kadýköy'ü savaþ alanýna çeviren 47 kiþinin serbest býrakýlmasýna itirazlar gecikmedi.










