Cumhuriyetimizin 88. Yılı Kutlaması! |
|
Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet Bayramı'nı, yine Türkiye adına son derece anlamlı bir amaçla buluşturuyor.
83 yıldır gururla taşıdığı meşalesiyle eğitim dünyasını aydınlatan Türk Eğitim Derneği, Türkiye tarihinin en büyük kıvancını simgeleyen Cumhuriyet Bayramı'nı, yine Türkiye adına son derece anlamlı bir amaçla buluşturuyor. Türk Eğitim Derneği, maddi yetersizlikler nedeniyle öğrenim göremeyen öğrencilere burs sağlamak amacıyla Cumhuriyet Balosu düzenliyor. Daha önce 25 Ekim tarihinde yapılması planlanan Balo, şehitlerimiz ve yaşanan deprem felaketi nedeniyle 13 Aralık tarihine ertelenmişti.
Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türk Eğitim Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'nin "ilelebet payidar" kalması için çalışmalarını ara vermeksizin sürdürüyor. Türk Eğitim Derneği, geleceğin gençlerini yapılandırarak üzerine düşen görevi yerine getirme yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.
Bugüne kadar 45 binden fazla öğrenciye burs imkanı sağlayan Türk Eğitim Derneği, 13 Aralık 2011 Salı günü, saat 20:00'da, JW Marriott Hotel'de düzenlediği Cumhuriyet Balosu'ndan elde ettiği geliri maddi olanakları yeterli olmayan ancak başarılı öğrencilere burs olarak aktaracak. Cumhuriyet Balosu'nda Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası sahne alacak. Baloya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak.
1928 yılında Türk Maarif Cemiyeti adı altında kurulan ve 1946'da bugünkü adını alan Türk Eğitim Derneği, başlangıçtaki Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar kurma, öğrenci yurtları açma ve maddi imkânı yetersiz ancak başarılı çocuklara burslar vererek eğitimlerini sürdürme gibi amaçlarını bugün çok daha geniş bir düzleme taşıyarak sürdürüyor.
Eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini hedefleyen Türk Eğitim Derneğ, eğitime doğrudan veya dolaylı katkı sağlayan kişi ve kuruluşlarla deneyim ve düşünce paylaşımına gitmeyi esas alıyor. Atatürk'ün 1923 ylında gençlere seslendiğinde söylediği gibi "ülke geleceğinin güvencesi olan gençlerin yurt sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli simgesi" olduğu inancıyla yürüyen Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyeti kuranların izinde yürüyen gençlerin onu yüceltmelerinde eğitimin rolünü tüm önemiyle vurguluyor.
- FOTOGALERİ: Fenerbahçe Kupayı Böyle Kaldırdı
- FOTOGALERİ: Twitter'da Kupa Geyikleri
Bayram, Türkiye, Çağlayan, Behzat Gerçeker, Cumhuriyet Bayramı, Mehmet Zafer Çağlayan
-
Şırnak AK Parti İl Başkan Yardımcısı Silahlı Saldırıda Öldü
Şırnak Ak Parti İl Başkan yardımcısı Ali Kılınç, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.
-
Trabzon'dan Büyük Transfer Bombası: Mathijsen
Yeni sezon öncesi stoper almak isteyen Trabzonspor'un hedefinde dünyaca ünlü bir yıldızın bulunduğu, bordo mavili takımın İspanyol ekibi Malaga'nın formasını giyen Hollanda milli takımının değişmez oyuncusu Joris Mathijsen için girişimlere...
-
At, Sahibinin Cinsel Organını Isırdı
Tarlayı sürerken bir insanın başına en kötü ne gelebilir? Onu, atı ısırdı.
-
Kürşad Tüzmen'den Bomba İddia
Eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen, Fenerbahçe'nin küme düşürülmemesinin arkasındaki ismi açıkladı.
-
Başbakan Donup Kaldı
Başbakan Erdoğan, engelli ressam Ayşe Kılıç'ın resimleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
-
Tacize Uğrayınca Öyle Bir Şey Yaptı ki..
Alkollü şahıs tramvayda tacize kalkışınca genç kadın bir an bile tereddüt etmedi.
-
İşte Yıllardır Beklenen Taksim Camii!
Ahmet Vefik Alp'in "Taksim Cumhuriyet Camisi ve Dinler Müzesi" Projesi Uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı.







