Mersin Pirireis İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri, Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan 'Egemenlik Bayramı' oyununu sahnelediler.
Oyunlarında Kurtuluş Savaşını, Cumhuriyetin kuruluşunu ve Türk halkının mücadelesini canlandıran minik oyuncular, kendilerini izleyen büyükleri adeta büyüledi. Oyun sonrası konuşma yapan sınıf öğretmeni Şaban Kamber; "Çok kısa bir çalışma döneminde, büyük bir ciddiyetle çalışıldı ve ortaya güzel bir oyun çıktı" dedi.
Altan Erkekli Sahnesi Drama Eğitmeni Sabahat Tekkanat ise çocuklarla oyun çalışmanın çok zor ama bir o kadar da keyifli olduğunu belirterek, "Bu çalışmalarda önemli olan, çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerini pekiştirmek, kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini ve yeteneklerinin farkında olmalarını öğretmektir" diye konuştu.
Çocuklarını sahnede izleyen veliler duygulanırken, gösteri sonunda izleyenleri selamlayan çocuklar büyük alkış aldı.
(C) SonDakika.Com Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd Şti. Hakkımızda |
İletişim
Son Dakika .com Haber
Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. 17.05.2008 06:25:44