Bu siteyi açılış sayfam yap | Favorilerime ekle
 
Kaçırdığınız haberleri kolayca bulun:
 
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
16 Mart 2010 Salı  


Mustafa Kumlu: Hükümetin Teklifiyle Türk-İş'in Teklifi Arasında Uçurumlar Var
Hükümetin 2009 Yılının İlk ve İkinci Altı Ayları İçin Yüzde 3+4, 2010 İçin 2,5+2,5 Zam Teklifini Kabul Etmeyen Türk-iş, AK Parti Genel Merkezi'ne Kadar Yürüdü. Türk-iş Başkanı Mustafa Kumlu, Hükümetle Kendi Teklifleri Arasında Uçurum Olduğunu Söyledi. Türk-iş'in Toplu İş Durdurma Eylemlerine Başlayacağı Açıklandı. 

Haber Yayın Tarihi: 02.07.2009 23:08

Hükümetin 2009 yılının ilk ve ikinci altı ayları için yüzde 3+4, 2010 için 2,5+2,5 zam teklifini kabul etmeyen Türk-İş, AK Parti Genel Merkezi'ne kadar yürüdü. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, hükümetle kendi teklifleri arasında uçurum olduğunu söyledi. Türk-İş'in toplu iş durdurma eylemlerine başlayacağı açıklandı.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, işçilerle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan AK Parti Genel Merkezi önüne kadar yürüdü. İşçilerle kol kola alana giren Kumlu, her fırsatta basın yoluyla ne yapmak istediklerini anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Türk-İş yönetimi olarak işçilerin haklarını korumak zorunda olduklarını hatırlatan Kumlu, "Hükümetin zam teklifiyle Türk-İş'in teklif ettiği rakamlar arasında uçurumlar var. Biz şunu söylüyoruz. Söylemeye devam edeceğiz. Sağ duyulu olmaya devam edeceğiz. Sözleşmenin masada bitirilmesi için şu andan itibaren de mümkün olduğu kadar, elimizden gelen her türlü çabayı, gayreti sürdümeye devam edeceğiz. Efendiliğimizi muhafaza edeceğiz. Ensemizde boza pişirtmeyeceğiz." dedi.

Başkan Kumlu, işçilerin 'Başkan nerde biz oradayız' şeklindeki sloganlarına, 'Siz neredeyseniz biz oradayız' diye karşılık verdi.

Mitingde Türk-İş'e bağlı 90 bin işçinin grev kararı aldığı belirtildi. İşçilerle diğer kamu çalışanları arasındaki ücret farklarının giderek arttığı açıklanırken, işçilerin vergiler nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesi istendi.

İşçiler yürüyüş boyunca ve AK Parti önüne geldiklerinde 'Emeğe uzanan eller kırılsın. Hükümet zammını al başına çal. Ekmek yoksa barış da yok.' şeklinde sloganlar attı. Bir ara Kızılay'dan Eskişehir istikametine giden yolu trafiğe kapatan işçiler, polisin uyarısı ve önlem alması sayesinde yolu yeniden trafiğe açtı.

(CİHAN)
 



 
 
Son Dakika EKONOMİ Haberleri 
 
 
  ÇOK OKUNAN HABERLER
Durak'ın Servetine Erdoğan Yorumu
Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın Servetiyle İlgili Soruya Yanıt Verdi.
Uzman Çavuş'un Sır İntiharı
Safranbolu'da Bir Uzman Çavuş Evde Yalnızken Beylik Tabancasıyla İntihar Etti.
'Arzumuz Diyarbakırspor'un Devam Etmesi'
Hükümet Sözcüsü, Çiçek, 'Bizim Arzumuz Diyarbakırspor'un Yoluna Devam Etmiş Olmasıdır.' Dedi.
Sivas'ta Bir Kişi, Boğazı ve Cinsel Organı Kesilerek Öldürüldü
Sivas'ta Bilardo Salonu İşleten Bir Kişi, İşyerinin Önünde Boğazı ve Cinsel Organı Kesilerek Öldürüldü. Kaçan Zanlı Daha Sonra Yakalandı.

Kartal Zirveye Doğru
25. Haftanın Son Maçında Beşiktaş, Deplasmanda Denizlispor'u 1 - 0 Yendi.
Cepte Kontör Dönemi Sona Erdi
1 Nisan 2010 Tarihinden İtibaren Tüm Mobil Operatörler Kontör Yerine TL'ye Dayalı Tarifelendirme Sistemine Geçecek.
'İstifayla Kimseyi Sevindirmeyeceğim'
Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, "Görevimin Son Dakikasına Kadar 100 Yıl Varmış Gibi Çalışacağım" Dedi.
Şili'de Korkutan Artçı
Şili'de Gece 6,7 Büyüklüğünde Yeni Bir Artçı Deprem Meydana Geldi.

(C) SonDakika.Com
Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd Şti.
Hakkımızda | İletişim

Sondakika.Com, AA Anadolu Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, İHA İhlas Haber Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, CİHAN Haber Ajansı Abonesidir 
Son Dakika .com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. 16.03.2010 11:33:34
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
  Buradasınız : SON DAKİKA HABER: Mustafa Kumlu: Hükümetin Teklifiyle Türk-İş'in Teklifi Arasında Uçurumlar Var