| 'Sen Sus Ellerin Konuşsun' Projesi ile İşitme Engelli Gençlere Destek |
| Ulusal Ajans, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyelerince Hazırlanan 'Sen Sus Ellerin Konuşsun' Adlı Projeyi Kabul Etti. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nden Ferhat Sevmez, Ulusal Ajans Tarafından Kabul Edilen Projenin 4 Bin 100 Avro'luk Finansmanının Avrupa Birliği Fonlarından Karşılandığını Bildirdi. |
|
Haber Yayın Tarihi: 04.07.2009 16:05 |
Ulusal Ajans, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyelerince hazırlanan 'Sen Sus Ellerin Konuşsun' adlı projeyi kabul etti. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nden Ferhat Sevmez, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projenin 4 bin 100 Avro'luk finansmanının Avrupa Birliği fonlarından karşılandığını bildirdi.
Proje ile işitme engelli gençlerin diğer gençlerle iletişimlerinin rahat sağlanabilmesi hedefleniyor. Ferhat Sevmez, toplumun bir çok kesiminin engellilerle hiç bir şekilde iletişim kuramadığını ifade ederek, şunları kaydetti.
"Bir çok işitme engelliyle görüştük, çoğunun sorunu ortak, iletişim kopukluğu ve kendilerini dışlanmış hissetmek. Normal insanlar ile bu konuda bir araştırma yaptık. Bu araştırma neticesinde neredeyse tamamında işitme engelliler dilini bilen yok, bunun yanında söylenenler aynı, onlar bizden biri, dışlamamalıyız." dedi.
Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde işitme engelliler okulu eğitimcilerinden faydalanılarak, uygulamada kullanılacak metotlar tesbit edilecek. Eğitim sürecinde, yaygın eğitim metotları kullanılacak, kısa film ve fotoğraf çekimleri, t-şört boyama vesaire gibi çalışmalar yapılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan da projeden dolayı Gençlik Merkezi personeline ve üyelerine teşekkür etti. (CİHAN)
|
|
|
 |
Son Dakika Haberleri |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|