Bu siteyi açılış sayfam yap | Favorilerime ekle
 
Kaçırdığınız haberleri kolayca bulun:
 
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
09 Şubat 2010 Salı  


Yunanistan - Azerbaycan İlişkileri 4 Anlaşmayla İvme Kazandı
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Atina'ya Resmi Ziyaret Gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Resmi Törenle Karşıladı. Karşılama Töreninde Yunan Hükümetini Temsilen Kültür Bakanı Andonis Samaras ve Bakan Yardımcıları Hazır Bulundu. 

Haber Yayın Tarihi: 16.02.2009 18:20

Haber:  Yunanistan  -  Azerbaycan İlişkileri 4 Anlaşmayla İvme Kazandı
Resmi büyütmek için tıklayın

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Atina'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninde Yunan hükümetini temsilen Kültür Bakanı Andonis Samaras ve bakan yardımcıları hazır bulundu.

İki lider, törenin ardından yaklaşık 20 dakika başbaşa görüştü. Daha sonra heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmelerin ardından Yunanistan ve Azerbaycan arasında 4 anlaşma imzalandı. Teknoloji, hava yolları hizmetleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve çifte vergilendirilmenin önlenmesi anlaşmalarına ilgili bakanlar imza attı.



PAPULYAS: ZİYARET İLİŞKİLERE İVME KAZANDIRACAK

İmza törenlerinden sonra Papulyas ve Aliyev basın toplantısı düzenledi. Aliyev'in Yunanistan ziyaretinin iki ülke ilişikilerine yeni bir ivme kazandıracağını kaydeden Papulyas şöyle konuştu: "Ziyaretiniz sadece enerji alanında değil, iki ülkeyi ilgilendiren diğer konularda da ilerleme sağlanmasına katkı yapacaktır." Ticaret, kültür, enerji ve eğitim alanlarındaki potansiyelleri ele aldıklarını belirten Papulyas, Azerbaycan-AB ilişikileri, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlar'daki son gelişmeleri de masaya yatırdıklarını söyledi. Papaulyas, "Kıbrıs'taki işgalin son bulması gerektiğini" savundu.



YUNANİSTAN'A İLK RESMİ ZİYARET ALİYEVDEN

"Yunanistan'a resmi ziyarette bulunan ilk Azerbaycan Cumhurbaşkanı olduğunu" belirterek konuşmasına başlayan Aliyev, iki ülke ilişkilerinin bundan sonra gelişme kaydedeceğini vurguladı. Azerbaycan'ın enerji kaynaklarına dikkat çeken Aliyev, enerji güvenliğinin uluslararası toplum için büyük öneme sahip olduğunu ve Azerbaycan'ın da bu yönde çaba harcadığını belirtti. Azeri gazının Yunanistan'da kullanıldığını hatırlatan Aliyev, bu konuda var olan imkanlara değindi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki toprak işgali sorununu gündeme getiren Aliyev, bir milyondan fazla kişinin mülteci durumunda olduğunu kaydetti. Azeri Cumhurbaşkanı, Ermenistan'ın uluslararası hukuka uyması durumunda problemin çözümünün mümkün olduğunu sözlerine ilave etti.

Aliyev, bugün Büyük Britanya Hotel'inde Yunanistan ana muhalefet partisi Pasok'un lideri Yorgo Papandreu ile de bir görüşme yaptı. Yarın meçhul asker anıtına çelenk koyduktan sonra Yunan parlamentosunu ziyaret edecek olan Aliyev, daha sonra Başbakan Kostas Karamanlis ile bir araya gelecek. Aliyev, akşam saatlerinde Atina'dan ayrılacak. (CİHAN)
 



 
 
Son Dakika DÜNYA Haberleri 
 
 
  ÇOK OKUNAN HABERLER
Jandarma Minibüse Ateş Açtı: 1 Ölü
Jandarma Şırnak'ta 'Dur' İhtarına Uymayan Yolcu Minibüsüne Ateş Açtı. 1 Kişi Öldü.
Polislere Lojmanda Fuhuş İhracı
İzmir'in Aliağa İlçesinde Fuhuş Yaptıkları İddiasıyla İki Polis, Meslekten İhraç Edildi.
11 Yıllık Kredi Kartı Aidatını Geri Aldı
Bilinçli Bir Tüketici, Başvurusu Sonucunda 11 Yıllık Kredi Kartı Aidatlarını Geri Aldı.
Eskişehirspor, Gullit'i Transfer Ediyor
Eskişehirspor'un Rıza Çalımbay'ın Yerine Ruud Gullit'i Göreve Getirmek İçin Harekete Geçtiği İddia Edildi.

Öldürüp Cinsel Organını Kesti
Cinnet Getiren Azeri Uyruklu Bir Kadının, Eşini Baltayla Öldürdükten Sonra Cinsel Organını Kestiği İddia Edildi.
Danıştay'dan YÖK'e 2. Durdurma
Danıştay, YÖK'ün Katsayı Konusunda Aldığı İkinci Düzenlemenin Yürürlülüğünü de Durdurdu.
"Milli Takıma Dünya Markası Gelecek"
TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, "Türk Milli Takımı, Bir Dünya Markasıyla Birlikte Olacaktır." Dedi.
393 TEKEL İşçisi 4-C'ye Geçti
Kamuda 4-C Kapsamında Çalışmak İsteyen 393 Eski TEKEL İşçisinin Ataması Yapıldı.

(C) SonDakika.Com
Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd Şti.
Hakkımızda | İletişim

Sondakika.Com, AA Anadolu Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, İHA İhlas Haber Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, CİHAN Haber Ajansı Abonesidir 
Son Dakika .com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. 09.02.2010 00:26:26
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
  Buradasınız : SON DAKİKA HABER: Yunanistan - Azerbaycan İlişkileri 4 Anlaşmayla İvme Kazandı