Bu siteyi açılış sayfam yap | Favorilerime ekle
 
Kaçırdığınız haberleri kolayca bulun:
 
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
19 Mart 2010 Cuma  


Zeytinyağı, İhracatta Gözünü Zirveye Dikti
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiye'nin 1990 Yılların Sonunda 90 Milyon Adet Civarında Olan Zeytin Ağacı Varlığını, Sektörün Sivil Toplum Kuruluşlarının Desteğiyle 160-170 Milyon Adet Seviyesine Çıkardığını Söyledi. 

Haber Yayın Tarihi: 04.07.2009 15:57

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiye'nin 1990 yılların sonunda 90 milyon adet civarında olan zeytin ağacı varlığını, sektörün sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 160-170 milyon adet seviyesine çıkardığını söyledi. Güreli, Türkiye'nin önümüzdeki dört beş yıllık süreçte 650 bin ton zeytinyağı üreten bir ülke haline geleceğini ve dünya ikinciliğine oturacağını kaydetti.

Zeytindostu Derneği'nin, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlediği Zeytindostları Buluşması'nda konuşan Güreli, Türkiye'nin zeytinyağı ihracatının Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Zeytindostu Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla dört yıl sonra 1 milyar doların üzerine çıkacağını ifade etti.

Zeytindostları Buluşması'nda, dernek tarafından düzenlenen 2. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması ve 1. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri de verildi. Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, kuruluş amaçlarının sektörde eksikliği duyulan tanıtım çalışmaları ve uzlaşmayı sağlamak olduğunu kaydetti. Ölken, "Derneğimiz, dört yılda ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atarak, Türk zeytinyağının imajının iç ve dış piyasada güçlenmesine ve sektörün gelişmesine katkıda bulundu." dedi. Tanıtım çalışmalarını 3S (Spor, Sağlık, Sanat) projeleriyle toplumun her kesimine yaymaya çalıştıklarını anlatan Metin Ölken, "Bugün 3S projesinin sanat ayağında düzenlediğimiz, konusu zeytin ve zeytinyağı olan fotoğraf yarışmasının ödüllerini veriyoruz. Yarışmamıza dokuz ülkeden 78 sanatçı, 249 eserle katıldı. Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle yapılan yarışmada dokuz sanatçı ödül kazandı." şeklinde konuştu.

Türk zeytinyağının kalite standardını yükseltmek ve uluslararası normlarda değerlendirilmesini sağlamak amacıyla Zeytindostu Derneği tarafından başlatılan Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) normlarında tek kalite yarışmasının ikincisinde başarı kazanan zeytinyağlarının üreticileri de gecede ödül aldı. Türkiye'nin bütün zeytinyağı üreticisi bölgelerinden katılan yarışmacılardan 10'u ödül kazandı.

2. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması sonuçları:

Müderriszade Hilmi Efendi Zeytinyağları (Edremit)

Abu Hayat Zeytinyağları (Selçuk)

Selin Ertür Zeytinyağları (Edremit)

Mansiyon alanlar

Onursel Zeytincilik (Altınova), Semercioğlu (Edremit), Alyattes (Salihli), Dizem (Çanakkale), Ufuk Tarım (Kırkağaç), Laleli (Burhaniye) ve İzorya (Mut)

1. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Fotoğraf Yarışması sonuçları:

Altın Madalya; Savvas Kois (Yunanistan)

Gümüş Madalya; Önder Turacı (Türkiye)

Bronz Madalya; Peter Rees (İngiltere)

Mansiyon Eşref Topaloğlu (Türkiye)

Mansiyon Vagelis Giotpoulos (Yunanistan)

Mansiyon Mustafa İpek (Türkiye)

Mansiyon Fenay Ulu (Türkiye)

Mansiyon Kumsal Kepkep (Türkiye)

Mansiyon Günseli Demirok (Türkiye)

Yarışmada ayrıca 49 eser sergilenmeye değer bulundu. (CİHAN)
 



 
 
Son Dakika EKONOMİ Haberleri 
 
 
  ÇOK OKUNAN HABERLER
Rektör'ün Şok İntiharı
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap İntihar Etti.
İstanbul'da Dehşet
Aşkına Karşılık Alamayan Mustafa Yazıcı Nişan Töreni Yapılacak Dilek Fil'in Evlerinde Dehşet Saçtı.
Atatürk Heykeline Çirkin Saldırı
Sakarya'da Kent Meydanı'nda Bulunan Atatürk Heykeline Çirkin Bir Saldırı Girişiminde Bulunuldu.
"Görünmezlik" Mümkün
Almanya'da Çalışmalar Sonucunda, Cismin Yaydığı Işını Kontrol Atına Alarak Görünmez Kıldığı Yönünde Önemli Adım Atıldı.

Messi Maradona ile Kıyaslanabilir
Barcelona'nın Stuttgart Karşısında Elde Ettiği 4 - 0'lık Galibiyette Büyük Payı Bulunan Messi Övgü Aldı.
Erdoğan Çanakkale'den Dünyaya Seslendi
Erdoğan, 'Bu Ülkenin Tarihi Parlamentolarca Çarpıtılmayacak Kadar Temizdir, Azizdir, Şanlıdır'' Dedi.
İşte YÖK'ün Gerekçesi
YÖK, Yeni Katsayıların Belirlenmesinin Gerekçesini Açıkladı.
Buket Okulundan Uğurlandı
Tramvay Kazasında Yaralanıp Yaşam Mücadelesini Kaybeden Buket Bulut (16) Son Kez Okuluna Götürüldü.

(C) SonDakika.Com
Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd Şti.
Hakkımızda | İletişim

Sondakika.Com, AA Anadolu Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, İHA İhlas Haber Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, CİHAN Haber Ajansı Abonesidir 
Son Dakika .com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. 19.03.2010 03:57:47
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
  Buradasınız : SON DAKİKA HABER: Zeytinyağı, İhracatta Gözünü Zirveye Dikti