0 Milyon Alabalık Derelerle Buluşacak - Son Dakika
Güncel

0 Milyon Alabalık Derelerle Buluşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılına kadar 20 milyon alabalık yavrusunun yetiştirilerek, derelerle buluşturulacağını kaydetti.

11.03.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılına kadar 20 milyon alabalık yavrusunun yetiştirilerek, derelerle buluşturulacağını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orman içi sularda doğal ve endemik alabalık türlerinin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ilkesi çerçevesinde üretim ve tabiata salım çalışmaları sürüyor.

Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının artırılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türlerin tanıtımı ve farkındalığın arttırılması ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi hedefleniyor.

- "8 milyon 669 bin alabalık orman içi sulara salındı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dere, göl, gölet gibi orman içi suların yerli türlerle balıklandırılması için uygulamaya koyulan "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında, 2014'te 1 milyon 291 bin alabalık yavrusunu tatlı sulara bıraktı. Ayrıca, 2005'ten bugüne kadar 8 milyon 669 bin alabalık orman içi sulara salındı.

Konuya ilişkin açıklamasına yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, aşırı avlanma neticesinde nesli tükenme tehlikesi altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması için uygulanan proje kapsamında, 2019 yılına kadar 20 milyon alabalığın orman içi sulara bırakılarak, derelerle buluşturulmasının planlandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 0 Milyon Alabalık Derelerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement