1. Avrupa Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Spor

1. Avrupa Oyunları'na Doğru

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan da düzenlenmesinin kendileri için avantaj olduğunu ve Türk sporcuların büyük başarılara imza atacağını söyledi.

09.06.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan da düzenlenmesinin kendileri için avantaj olduğunu ve Türk sporcuların büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Başkan Aydın, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, eski milli güreşçiler Sırrı Acar ve Ali Kayalı, Avrupa Oyunları'na hazırlanan Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı ve antrenörleriyle Yalova Uygulama Oteli'nde yemekte bir araya geldi.

Yemek öncesi gazetecilere açıklama yapan Aydın, 12-28 Haziran'da gerçekleşecek Avrupa Oyunları'na Azerbaycan'ın ev sahipliği yapmasının büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.

Aydın, Azerbaycan ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu belirterek, "Aynı millet ama iki ayrı devlet. Sporcularımız Azerbaycan'da kendilerini ev sahibi gibi hissedecek. Psikolojik olarak rahat olacaklar. Büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Federasyon olarak kendilerine düşen tüm görevleri yerine getirdiklerini savunan Aydın, "İnanıyorum ki çocuklar da üzerlerine düşenleri yapacaklar ve gerek Avrupa Oyunları'nda gerekse daha sonra yapılacak turnuvalarda büyük başarılara imza atacaklar. Şu anda hedefimiz, Avrupa Oyunları'nda başarılı olmak. Daha sonraki hedefimiz 6'da 6, yani tüm sıkletlerde olimpiyatlara katılmak olacak" dedi

Kadın sporculardan çok umutlu olduklarını da anlatan Aydın, "Tabii kadın güreşi dünyada da yeni olduğu için biz de daha Türkiye'de yeni yeni başarılar yakalamaya başladık. Çocuklarımız geçen yıl başarılı oldu. İnanıyorum ki artık bundan sonra kadın güreşinde Avrupa ve dünya minderlerinde söz sahibi olacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 1. Avrupa Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement