1 Ay Sonra Elektrikli ve Elektronik Ürünlere Zam Yağmuru Var - Son Dakika
Ekonomi

1 Ay Sonra Elektrikli ve Elektronik Ürünlere Zam Yağmuru Var

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ilave gümrük vergisi getirilmesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış olacağını açıkladı.

02.07.2015 11:29  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki dönemde elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Bu durumda ürünlerin fiyatlarında değişimlerin gerçekleşmesi bekleniyor.

BAKAN AÇIKLADI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlığının son 18 ayını Ankara'da bir basın toplantısı ile değerlendirdi. Zeybekci, toplantı sırasında önemli açıklamalar yaptı.

1 AY SONRA ZAM VAR

Ekonomi Bakanı, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor" dedi.

ZAM GELECEK ÜRÜNLER

Zeybekci, "Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz" diye devam etti.

"TÜRKİYE YERİNDE SAYIYOR OLACAK"

Zeybekci, toplantıda ekonomiye dair de önemli açıklamalar yaptı.
Ekonomi Bakanı, "İlk çeyrekte iç tüketimin katkısıyla yüzde 2.3 büyüme oldu, ikinci çeyrekte daha yüksek büyüme bekliyoruz. Bu yıl büyümede iç talep öne çıkacak, yüzde 5'in altındaki büyümeyle Türkiye yerinde sayıyor olacak. Fed'in faiz artırımında agresif politika izlemesini beklemiyoruz, yıl sonuna doğru küçük miktarlarda belki artırmasını bekliyoruz, bunun Türkiye üzerinde etkisi sınırlı kalacaktır" şeklinde konuştu.

İHRACATTA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Zeybekci, bu yıl ihracatta Irak, Rusya ve Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle düşüş yaşanacağını belirtti.
Ekonomi Bakanı şöyle devam etti:

"Bu yıl ihracatta Irak, Rusya ve Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle toplam 3.6 milyar dolarlık düşüş bekliyoruz. İhracatta parite kaynaklı olarak bu yıl etkisinin 12.6 milyar dolar olmasını bekliyoruz, ilk altı ayda 7.2 milyar dolarlık etki oldu. Bu yıl cari açık 38 milyar dolara inecek, GSYH'ya oranı yüzde 5'e yaklaşacak."


1 Ay Sonra Elektrikli ve Elektronik Ürünlere Zam Yağmuru Var

Son Dakika Ekonomi 1 Ay Sonra Elektrikli ve Elektronik Ürünlere Zam Yağmuru Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (87)

  • vatansever: kaçak saraya para lazım 36 10 Yanıtla
  • KAZİM TOKER: E SURİYELİLERİ NASIL BESLIYCEKLER YETMEDI KOBANINILER BIDE BRUMALILAR VAR 28 9 Yanıtla
  • Cumhuriyetin elitleri: Bu elektrik zamları ampülü patlatabilir. 24 4 Yanıtla
  • Konyali: Vataniimiz için ne kadar zam gerekiyorsa yapılır,daha çok havaalanı ve yol için tabi vergi alınacak... 2 24 Yanıtla
  • genco: Allah sizin belanızı versinde kurtulalım emi, yediğiniz çaldığınız paralar haram zıkkım olsun, Allah bu dünyada o paraları yemeyi size nasip etmesin, bin türlü çıksın inşallah çoluk çocuğumuzun hakkı. 19 7 Yanıtla
  • ahmet: Halkı resmen soyuyorlar yakında ekmekten de özel vergi alırlar. Koyun cok nede olsa 10 15 Yanıtla
  • ak genc: oyunu ver akp ye saadete kavus mutlu ol :)) 15 10 Yanıtla
  • Majidi: Bu millete %5 veya %10 gibi vergi düsunmeyin bu milletin malum yeri baya genisledi %20 bile hafif gelir artik siz vergiden vergi alin aldikca alin ulke buyusun ebru gundes rezza sarraf soytarisinin cocuklarina ilerde satolar lux araclar lazim bakan cocuklarina kamyonla para lazim hele hele bilalcim yeni yeni gemiciklar lazim 22 2 Yanıtla
  • faruk: Herkes konusur akp zam yapar ama maaslara degil vergiye 17 4 Yanıtla
  • dongidongi: Buraya uc bes tane dingil toplanmis en ufak bsyde akp ye saldiriyor ne igrencsnz ne körsunuz.ulke batacak bunlar ufak zamlara hemen tepki veryo ohhh iyi oldu bunlar daha iyi gunler .ozleyeceksnz rahat gunlernzi 5 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement