1 Eylül'de Kadıköy'de "BARIŞ" Şenliği - Son Dakika
Güncel

1 Eylül'de Kadıköy'de "BARIŞ" Şenliği

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Bahariye Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle Kadıköylü çocukların barış düşlerini tüm dünya çocuklarıyla paylaşacak.

30.08.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde savaşın yıkıcılığına dikkat çekmek için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bir dizi etkinlik yapmaya hazırlanıyor.

Kadıköy'ün mağazalarıyla, kafeleriyle, sokak sanatçılarıyla en hareketli yerlerinden biri olan Bahariye Caddesi, 1 Eylül'de barış şarkılarıyla çınlayacak, interaktif tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nünde başrol ise ise çocuklar olacak.

Kadıköy Belediyesi, şair Yannis Ritsos'un "Barış" adlı şiirinden hareketle "Çocuğun Gördüğü Düştür Barış" adını verdiği etkinlikler 1 Eylül Pazartesi günü saat 17.00 ile 19.00 arasında Bahariye Caddesi'nde yapılacak.

Cadde boyunca farklı noktada gerçekleşecek etkinlikler ise söyle; Süleymanpaşa Sokak girişinde, Kadıköy'ün doğaçlama tiyatro topluluğu İstanbulimpro, interaktif oyunlarla seyircilerin de katılımıyla barışı anlatacak.

Süreyya Operası önünde gerçekleşecek ikinci etkinlikte ise Çocuk Sanat Merkezi'nin küçük sanatçıları yaşıtlarıyla birlikte barış resimleri çizecek Doğaya karşı Barış Yogası'nın da yapılacağı etkinlikler kapsamında ÇSM Keman Orkestrası ve Çocuk Korosu barış şarkıları çalacak ve söyleyecek. Ayrıca çocuklar dans ederek Barış Günü'nü kutlayacak.

Yine Bahariye Caddesi'nin Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi önünde ise Karagüneş müzik grubu konser vereceği konser ile barış, kardeşlik ve özgürlük şarkılarını seyircileriyle birlikte söyleyecek.

Kadıköy Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyen ve "Çocuğun Gördüğü Düş"ü paylaşmak isteyen herkes davetli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1 Eylül'de Kadıköy'de 'BARIŞ' Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement