1 Eylül Dünya Barış Günü - Son Dakika
Güncel

1 Eylül Dünya Barış Günü

İran'da oğlunun katilini idam sehpasındayken affeden İranlı Samareh Ali Nezhad, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Maltepe'de beyaz güvercin uçurdu.

01.09.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da oğlunun katilini idam sehpasındayken affeden İranlı Samareh Ali Nezhad, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Maltepe'de beyaz güvercin uçurdu.

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, insanlık tarihine not düşen bir kişiyi onurlandırmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Samareh Ali Nezhad'ın, hümanizmi bağrında taşıyan bir anne olarak, acısını yüreğine hapsederek, bir başka annenin daha kin, nefret ve acıyla yaşamını sürdürmesinin önüne geçtiğini anlatan Kılıç, anneler sevgiye, dostluğa ve barışa sahip çıkabilirse dünyada birtakım şeylerin değişebileceğini vurguladı.

Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerini hatırlatan Kılıç, "Barışı yurdumuzda, çevremizde, köyümüzde, ilimizde, ilçemizde gerçekleştirebilirsek dünyanın her tarafına da bunu taşıyabilme olanağı elde etmiş olacağız" dedi.

Maltepe Belediyesi tarafından "Yılın Annesi" de seçilen Samareh Ali Nezhad, İran'da "Sevgi ve muhabbetle bütün dikenler güle dönüşebilir" ifadesinin kullanıldığını belirterek, insanların iç dünyalarında kin, nefret yerine sevgi ve muhabbeti geliştirdikleri sürece dünyanın sevgi ve barış dolu hale geleceğini anlattı.

Kin ve nefretin insanın kalbini karartacağını vurgulayan Nezhad, "Ama sevgi ve muhabbet insanın iç dünyasını huzur ve mutlulukla doldurur. Birbirimize sevgi besleyerek etrafımızdan, ailemizden başlayarak dünyamızı bu şekilde güzelleştirebiliriz. Bizde 'Affetmenin insana verdiği iç huzur ve mutluluğu, kısas ve intikam duygusu bize hiçbir zaman veremez' derler" şeklinde konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Abdolreza Rashed ise Samareh Ali Nezhad'ın attığı büyük adımın herkes için örnek teşkil edeceğini dile getirerek, "Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın bu olayı bizlere duyurmak için attığı adım da bir o kadar değerlidir" ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'nin çevresinde birçok ülkede Müslümanların ve masum insanların kanının döküldüğünü aktaran Rashed, şunları kaydetti:

"Hepimize bu konuda, bu insanların ölümlerinin önüne geçmek için ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. İslam kültüründe birçok değer vardır. İnsanlar arasında dostlukların pekişmesi için bunun en güzel örneğini Samareh Hanım'ın yaptığı bu önemli girişimde görebiliriz. Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor: 'Birbirinize kin beslemeyin ki dünyada barış ve dostluk hakim olsun.' Biz bu konuda dinimizin öğretilerine müracaat edersek inanıyoruz ki dünyamızda ve çevremizde savaşlar son bulacak, barış hakim olacaktır."

Konuşmaların ardından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran İslam Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Rashed, Samareh Ali Nezhad ve eşi Abdolghan Hosseın Zadeh ile beraberindekiler barışa güvercin uçurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Eylül Dünya Barış Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement