1 Gün İş Bırakan Öğretmenler İstanbul Valiliğine Yürüdü - Son Dakika
Güncel

1 Gün İş Bırakan Öğretmenler İstanbul Valiliğine Yürüdü

1 Gün İş Bırakan Öğretmenler İstanbul Valiliğine Yürüdü

Sen üyesi öğretmenler, müdür atamalarını, rotasyon adı altından yapılan yer değişikliklerini ve eğitimcilerin sorunlarına dikkat çekmek için Aksaray'dan İstanbul Valiliği önüne yürüdü.

24.09.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen üyesi öğretmenler, müdür atamalarını, rotasyon adı altından yapılan yer değişikliklerini ve eğitimcilerin sorunlarına dikkat çekmek için Aksaray'dan İstanbul Valiliği önüne yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 500 öğretmen ve idareci, saat 12.00'da Aksaray'da toplandı. Ellerinde çeşitli döviz ve pankart taşıyan öğretmenler, "Gün gelecek devran dönecek AKP memura hesap verecek", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Eylemcilerden bazıları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın fotoğraflarının bulunduğu burnu uzun şekilde maskeleri yüzlerine taktı. Bazı eylemciler de yerleri değiştirilen okul müdürlerinin fotoğraflarını taşıdı.

EYLEMLERİMİZ SÜRECEK

Tramvay yolundan yürüyerek Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği'ne gelen eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "Bugün öğretmenlere, okul müdürlerine, müdür yardımcılarına yapılan zulmü, kıyımı protesto etmek için buradayız. Bugün arkadaşlarımız okullarda iş bırakarak alanlara yürüdü. Liyakat sahibi bilgisi, becerisiyle sınavı kazanmış arkadaşlarımız hepsinin hakkı yenilerek, hiçbir sınavı kazanamayan, hiçbir deneyimi olmayan kişiler okul müdürü ve yardımcısı yapılmak istenmektedir. Bu eğitim tarihimizde ilk kez yaşanıyor. Okullarda resmen kıyım yapılmaktadır. Bütün öğretmenler şu anda kan kusmaktadır. Hakları yenilmekte, kul köle haline getirilmek istenmektedir. Bunun mutlaka önlenmesi gerekir. Çünkü çocuklarımızın geleceği söz konusu. Artık kamuoyunun bunu görmesini ve bu konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Bostan, aynı uygulamalar sürdüğü sürece eylemlerinin de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Polis eylem nedeniyle valilik çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup basın açıklamasını ardından olaysız dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Gün İş Bırakan Öğretmenler İstanbul Valiliğine Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement