1"Hay Way Zaman" Belgeselinin Ankara Galasına, Kılıçdaroğlu Eşiyle Katıldı - Son Dakika
Güncel

1"Hay Way Zaman" Belgeselinin Ankara Galasına, Kılıçdaroğlu Eşiyle Katıldı

1"Hay Way Zaman" Belgeselinin Ankara Galasına, Kılıçdaroğlu Eşiyle Katıldı

Dersim olaylarını konu alan, Nezahat Gündoğan'ın yönetmenliğini, Kazım Gündoğan'ın ise yapımcılığını üstlendiği ve 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film dalında Jüri Özel Ödülü kazanan "Hay Way Zaman" belgesel filminin Ankara galası, Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro Sahnesi'nde yapıldı.

16.04.2014 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersim olaylarını konu alan, Nezahat Gündoğan'ın yönetmenliğini, Kazım Gündoğan'ın ise yapımcılığını üstlendiği ve 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film dalında Jüri Özel Ödülü kazanan "Hay Way

Zaman" belgesel filminin Ankara galası, Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro Sahnesi'nde yapıldı. Galaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve çok sayıda davetli katıldı.

Belgesele konu olan 83 yaşındaki Emoş Gülver, belgesele gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Katliamda anne babamı götürdüler. Ben kaçtım, çalının altına saklandım kurtuldum. Bir subay aldı beni evlatlık olarak, onlarla yaşadım. Katliamda yanımda ağabeyim vardı yaralıydı, o da düştü öldü, kimsem kalmadı. Bir subay aldı beni oradan. O zaman 5 yaşındaydım, o subay ailesi büyüttü beni" dedi. Galadan büyük heyecan duyduklarını belirten, filmin yönetmeni Nezahat Gündoğan, "Eğer bu filmi yapmasaydım bir yanım çok eksik kalırdı, hatta utanç duyardım. Çünkü duyduğum, gördüğüm, bildiğim bir konuyu bir ürüne dönüştürmemek ve onu en geniş kesimle paylaşmamak, insanlığa mal etmemenin utancını yaşardım. O yüzden şimdi en azından huzurluyum bu boyutuyla " dedi.

Toplumsal bellek oluşturma adına bu projede yer aldıklarını ifade eden Kazım Gündoğan, "Muradımız yaraları kanatmak değil, yeni yaralar açmak hiç değil, muradımız karanlık zihniyetlerin açtığı ve kapanmamış yaraları görünür kılmak ve onları onarıcı adaletin bilincinde ileri taşımak ve onarmak. Muradımız bu karanlık zihniyetin yarattığı akıl tutulması ve vicdan körelmesine ışık tutması,

toplumsal belleğin oluşmasına katkıda bulunmak" şeklinde konuştu.

Anadolu Quartet Grubu'nun sunduğu dinletinin ardından, belgeselin gösterimi yapıldı. Daha sonra filmde öyküsü anlatılan Emoş Gülver sahneye çıkarak izleyicileri selamlarken, Gülver davetlilerce ayakta alkışladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1'Hay Way Zaman' Belgeselinin Ankara Galasına, Kılıçdaroğlu Eşiyle Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement