1'inci Asırlık Çınarlar Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

1'inci Asırlık Çınarlar Sempozyumu

1\'inci Asırlık Çınarlar Sempozyumu

Asırlık Çınarlar Sempozyumu, Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı (TÜYEV) bünyesinde açılan Gülhan Doğan Huzurevi’nde gerçekleştirildi.

03.10.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asırlık Çınarlar Sempozyumu, Türkiye Yaşlı Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı (TÜYEV) bünyesinde açılan Gülhan Doğan Huzurevi'nde gerçekleştirildi.

TÜYEV bünyesinde açılan Gülhan Doğan Huzurevi'nde Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Asırlık Çınarlar Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Güldal Akşit, TÜYEV Başkanı Mehmet Engin Doğan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Geriatri Anabilimdalı Başkanı Hüseyin Doruk, TÜYEV üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Akşit sempozyum kapsamında yaptığı konuşmada, "Biraz gecikmeli olacak ama Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladık. Bir gün değil tabi bu. Bizim her günümüz, temelimiz yaşlılar günü olmalı. Çünkü sizlerden, büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şey var. Hayattaki en önemli şeylerden biri de tecrübe. Sağlık beyinlerden, zihinlerden alacağımız bize kalan miraslar. Onun için ben 'Yaşlılar Gününüzü kutluyorum' derken, kutlamak adet olmuş ama bir günlük değil bu" ifadelerini kullandı.

Dikimevi'ndeki 12 kişinin hayatını kaybettiği kazaya da değinen Akşit, "Cebeci'de bir kaza oldu. Bir otobüsün freni patladı, gencecik bir sürü insan çok feci şekilde, hiç beklemedik bir anda hayatlarını kaybettiler. Bu da bir ölüm şekli, bu da ömrün sonu ama hiç kimse için temenni edilmeyecek; büyüklerimiz hep söyler, '3 gün yatak 4'üncü gün toprak' derler. Bunun kıymetini zaman geçtikçe, yaşımız ilerledikçe daha iyi anlıyoruz" şeklinde konuştu.

TÜYEV Başkanı Mehmet Engin Doğan ise sempozyumdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumdan topluma, zamandan zamana değişmekle birlikte son yıllarda gerek sağlık alanında gerek beslenme koşullarının değişmesi gerek sağlık alanındaki yeni gelişmeler nedeniyle gerekse de teknolojik ve sosyal gelişmeler sayesinde insan ömrü uzamış olup, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfusun artmış olduğunu gözlemlemekteyiz. Ülkemizde 21. yüzyılda kadınların yaş ortalaması 78, erkeklerin yaş ortalaması 72 olarak tespit edilmiştir. Gelişen toplumlarda aile bireyleri ile yaşlılar arasındaki bağ azalmaktadır. Kimse yaşlanınca hasta olmak ya da bakıma muhtaç olmak istemez ama maalesef hayat bazen bu negatif tabloyla bizlerin karşılaşmasına neden olur. Yaşlanırız, hastalanırız, muhtaç oluruz. Önümüzdeki ömrün daha uzun, daha kaliteli, daha keyifli olabilmesinde hem fiziksek hem de psikolojik sağlığımız için kaliteli bakıma ihtiyaç duyarız."

Sempozyum sonunda ise katılımcıların da eşlik ettiği balon gösterisi gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1'inci Asırlık Çınarlar Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement