1'inci Göbeklitepe Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

1'inci Göbeklitepe Film Festivali Başladı

Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen 1"'inci Göbeklitepe Film Festivali" başladı.

06.02.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen 1"'inci Göbeklitepe Film Festivali" başladı.

Bir otelde düzenlenen açılış programında konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle festivalin eğlence kısmının iptal edildiğini sadece iki gün boyunca festival kapsamında çekilen filmlerin bir sinema salonunda ücretsiz olarak yayınlanacağını söyledi.

Şanlıurfa'nın büyük bir kültür mirasına sahip olduğunu ve bu değerleri korumak ve yaşatmak adına çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade eden Demirkol, kentin sanat ve kültürel geçmişine dair bilgiler verdi.

Demirkol, dünyada en eski tapınak merkezi kabul edilen Göbeklitepe'nin Haliliye ilçe sınırları arasında olduğunu ve oranın tanıtımı için ayrı bir çaba gösterdiklerini aktardı.

Amaçlarının Şanlıurfa'nın kültürünü yansıtmak ve Göbeklitepe'nin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Demirkol, şunları kaydetti:

"Festivalimiz ilk olarak bir film yarışması olarak başladı. Ama daha sonra bunu genişleterek festival haline getirdik. Çok önemli jüri arkadaşlarımız var. Gerçekten onların yorumları hem kentimiz için hemde yarışmaya katılan gençler için çok önemlidir. 8 arkadaşımızın filmi finale kaldı. Şimdi jüri arkadaşlarımız bunlar için son kararını verecekler. Bu arkadaşlarımızın çektikleri filmler gerçekten çok değerle ve zahmetle filmler olmuş. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah kazanan bizim kültürümüz, bizim coğrafyamız olacak."

Konuşmanın ardından katılımcılara filmlerden bazı kesitler sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1'inci Göbeklitepe Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement