1. Kurtuluş Basketbol Kupası" Orkide Gediz Üniversitesi'nin - Son Dakika
Yerel

1. Kurtuluş Basketbol Kupası" Orkide Gediz Üniversitesi'nin

1. Kurtuluş Basketbol Kupası" Orkide Gediz Üniversitesi\'nin

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı etkinlikleri dolayısı ile Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Kurtuluş Basketbol Kupası" bugün sona erdi.

07.09.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı etkinlikleri dolayısı ile Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Kurtuluş Basketbol Kupası" bugün sona erdi.

Altıeylül Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği turnuva dün ve bugün oynanan maçlarla son buldu. Dünkü müsabakalarda Gediz Üniversitesi ve Mersin BŞB karşı karşıya geldi. Mersin BŞB ilk periyodu 21-19 tamamlarken, ikinci periyot ise 32-30 Gediz Üniversitesi'nin farkıyla tamamlandı. Üçüncü periyotu 52-34 önde kapatan Gediz Üniversitesi, karşılaşmayı 62-52'lik skorla bitirdi. Diğer karşılaşma ise Best Basketbol ile Socar arasında oynandı. Best birinci periyotu 18-9, ikinci periyotu 35-21 ve üçüncü periyotu ise 48-34'lük farkla kapatarak üstünlük sağladı. Karşılaşmanın son anlarında Gediz Üniversitesi atak yapıp farkı kapatmaya çalışmasına rağmen, Best atakları izin vermedi ve maçı 60-58 önde kapattı.

Karşılaşma sonunda Altıeylül Belediye Başkanı ve BEST Balıkesir Basketbol takımı Kulüp Başkanı Gafur Çoymak, turnuvaya katılan takımlara, basket hakemlerine, masa hakemleri ile Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan'a plaket ve çeşitli hediye paketleri verdi.

Turnuvanın bugünkü karşılaşmaları ise kıran kırana geçti. Turnuvanın flaş takımı olan Gediz Üniversitesi Best'i 59-50 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Best Basketbol Kulübü 2.ci olurken, Mersin Büyükşehir Belediyespor Socar'ı 66-50 mağlup ederek 3.lüğü kazandı. Final karşılaşmasında ise Best Basketbol - Gediz Üniversitesi'nin maçı büyük heyecana sahne oldu. İlk periyodu 15-13 önde tamamlayan Gediz, devreye 32-24 önde girdi. Üçüncü çeyrek 42-37 Gediz lehine sonuçlanırken Best farkı 5 sayıya kadar indirmeyi başardı. Son çeyrekte avantajını koruyan Gediz maçı 59-50 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Maç sonunda kupa töreni düzenlenirken şampiyon takım Gediz'e kupasını AltıEylül kaymakamı Bayram Gale taktim etti. Best Basketbol'a ise ise ikincilik kupasını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1. Kurtuluş Basketbol Kupası' Orkide Gediz Üniversitesi'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement