1 Litre Yakıt ile 2 Bin 980 Km Yaptılar! - Son Dakika
Otomobil

1 Litre Yakıt ile 2 Bin 980 Km Yaptılar!

1 Litre Yakıt ile 2 Bin 980 Km Yaptılar!

1 litre yakıtla tam 2 bin 980 kilometre yol katettiler...

28.05.2013 07:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Shell'in, gençleri geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için 29'uncusunu düzenlediği Eco-marathon, Hollanda'nın Rotterdam sokaklarında üç gün süren heyecan dolu yarışlarla tamamlandı.

24 ÜLKEDEN KATILIM

Prototip benzinli araç kategorisinde Fransa adına yarışan Microjoule-La Joliverie takımı, bir litre hidrojenle 2 bin 980 kilometre yol kat etti. Bu aynı zamanda Edirne'dan Erzurum'a gidip gelebilme mesafesine denk geliyor. Sakarya Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi takımları da yarışı başarıyla tamamlayarak sıralamalarda yer aldı. Sanatçı Keremcem de etkinlikte 'Shell FuelSave Yılın Sürücüsü' olmak için diğer ülkelerin marka elçileriyle yarıştı.

24 ülkeden 183 öğrenci takımı 1 litre yakıt veya 1kw/saat enerji ile en uzun mesafeyi kat etmek için mücadele etti. Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği araçlarla gerçekleştirilen yarışlarda 5 rekor kırıldı. Şehir konsepti kategorisinde Fransa'dan Polytech Nantes takımı 1 kw/saat ile 145.7 kilometre mesafe kat ederek akü beslemeli elektrik sınıfında yeni bir rekora imza attı. Almanya'dan Schluchtspecht ekibi ise 1 litre yakıt ile 315.4 kilometre yol aldı. Prototip kategorisinde Fransa'dan SCS Pasquet takımı akü beslemeli elektrik sınıfında 1 kw/saat ile 1,224.1 km mesafe kat ederek rekorları altüst etti.

Shell Eco-marathon'a Türkiye adına 7 şehirden 13 takım katıldı. Şehir konsepti kategorisinde 30 takımın yarıştığı 'akü beslemeli elektrik' sınıfında Sakarya Üniversitesi'nden SAİTEM takımı, 139.03 km-kw/saat derecesiyle 7'nci, Yeditepe Üniversitesi'nden Cereyan 7 takımı ise 75,24 km-kw/saat derecesiyle 12'nci oldu. Prototip kategorisinde 36 takımın katıldığı 'akü beslemeli elektrik' sınıfında Celal Bayar Üniversitesi'den EcoMagnesia takımı 206.82 km-kw/saat derecesiyle 20'nci, YTÜ'den Ae2Project takımı 132.10 km-kw/saat derecesiyle 25'inci sırada yer aldı.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil 1 Litre Yakıt ile 2 Bin 980 Km Yaptılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    21:18 Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı öncesinde Bodrum'da koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı. Yarış, Milas-Bodrum arasındaki etaplarda gerçekleşecek ve Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

  • Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu
    21:09 Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu

    Dongfeng, Avrupa'da üretim yapmak ve istihdam alanı oluşturmak için İtalya hükümetiyle görüşmelere başladı. Şirket, İtalya'da bir fabrika açarak üretim kapasitesini artırmayı ve Avrupa pazarına daha yakın olmayı hedefliyor. Görüşmelerin olumlu ilerlediği ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir tesis kurulması planlandığı belirtiliyor.

  • Araç kablolarını kemiren fare, otomobil sahibine 8 bin liralık masraf çıkardı
    20:49 Araç kablolarını kemiren fare, otomobil sahibine 8 bin liralık masraf çıkardı

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir otomobilin içine giren fare, aracın kablolarını yiyerek araç sahibini 8 bin TL'lik zarara uğrattı. Aracın bakımını yapan servis çalışanı, fare tarafından yenen kabloların araçta 8 bin TL'lik hasara yol açtığını belirtti. Araç sahibi, diğer araç sahiplerine araçlarını kullanmadan önce ve park ettikten sonra gerekli incelemeleri yaparak önlemlerini almaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Yeni Nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de Satışa Sunuldu
    19:09 Yeni Nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de Satışa Sunuldu

    Mercedes'in yeni nesil tamamen elektrikli araçları EQA ve EQB, Türkiye pazarında satışa sunuldu. Yenilenen tasarım ve donanım iyileştirmeleriyle dikkat çeken araçlar, çevresel sürdürülebilirlik ve performans açısından da başarılı olduğu belirtiliyor. EQA ve EQB'nin fiyatları da açıklandı. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarının artmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.


Advertisement