1 Madencinin Öldüğü Göçükte 7 Sanığa 18 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

1 Madencinin Öldüğü Göçükte 7 Sanığa 18 Yıl Hapis İstemi

1 Madencinin Öldüğü Göçükte 7 Sanığa 18 Yıl Hapis İstemi

Zonguldak'ta, özel maden şirketi sahasında bulunan kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu'nun ölümüyle ilgili 7 şirket çalışanın 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmalarına devam edildi.

30.11.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, özel maden şirketi sahasında bulunan kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu'nun ölümüyle ilgili 7 şirket çalışanın 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmalarına devam edildi.

Geçen yıl 7 Aralık'ta Kilimli İlçesi Gelik Beldesi Dağbaca mevkisindeki kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte Volkan Kurtoğlu yaşamını yitirirken, yanında çalışan arkadaşı Tolga Bektaş yara almadan kurtuldu. Ruhsatsız kömür ocağının bulunduğu özel maden şirketi sahasının sahibi R.C. ile ortakları H.B., A.Ç., H.D., M.S., çalışanlar M.B. ve A.B., 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 18 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılandıkları davada hakim karşısına çıktı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ölen Volkan Kurtoğlu'nun eşi Ayşe Kurtoğlu, ağabeyleri Hamdi, Yaşar, Enver, Tahir, Erkan ve Erdal Kurtoğlu da katıldı.

'SAHAMIZDA 46 KAÇAK OCAK TESPİT EDİP BİLDİRDİK'

Sanıklardan şirket sahibi R.C, "Sahamızda herhangi bir faaliyet yoktur. Kaçak ocak çalıştırdığı iddia edilen Volkan Kurtoğlu ve Tolga Bektaş'ı tanımıyorum. Bu ocağı kaçak çalıştırdıklarından da haberimiz yoktu. Bu saha çok büyük alandır ve engebeli bir arazidir. Her kaçak ocağı hemen tespit edebilmemiz mümkün değildir. Sahamızda bugüne kadar 46 kaçak ocak tespit edip bunları resmi makamlara bildirdik. Ancak bildirip kapattırmış olmamıza rağmen 1-2 gün sonra tekrar açılanlar da oluyor. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Sanıklardan H.D., sorumlu oldukları sahada kaçak ocak çalıştırıldığından haberi olmadığını, M.S, sahalarında kaçak ocak işletilmesine göz yummak gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.

Ölen madencinin ağabeylerinden Erkan Kurtoğlu, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Kardeşim, 'Benim alacağım var, bunu kurtarmak için çalışacağım' diyerek ocakta çalışmaya başladı. Bu olaydan 15 gün sonra sanıklar kardeşimin eşine her ay 5 bin lira tazminat ödemeyi vaat etmişlerdir. Ancak biz kabul etmedik. Sanıkların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Ölen madencinin ailesinin avukatı da "Olayın meydana geldiği ocak, sanıkların işlettiği özel maden ocağına 30-35 metre mesafededir. Dolayısıyla şirket çalışanları ve görevlileri tarafından bu ocağın görülmemesi mümkün değildir" dedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Madencinin Öldüğü Göçükte 7 Sanığa 18 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement