1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kütahya ve Afyonkarahisar'da kutlamalar yapıldı.

01.05.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya ve Afyonkarahisar'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, kutlandı.

Kütahya'daki kutlamalarda, ellerinde döviz ve pankartlar bulunan Türk-İş, KESK, DİSK ve çeşitli partilerin temsilcilerinden oluşan bir grup, Atatürk Bulvarı'ndan Zafer Meydanı'na yürüdü. Grup adına konuşma yapan Eğitim-Sen İl Temsilcisi Can Develi, 1 Mayıs'ın şimdiye 124'üncü kez kutlandığını hatırlattı.

1 Mayıs'ı bayram havasında kol kola kutladıklarını belirten Develi, "Bu yıl, 1 Mayıs'ı omuz omuza, kol kola, sözlerimizi ve türkülerimizi söyleyerek kutluyoruz. 1 Mayıs 1977, 1989, 1996'da yitirdiğimiz emekçilerimizi anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından halay çekilen kutlamalar sona erdi.

-Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki kutlamalarda Türk-İş ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, Yeşilyol Caddesi'ndeki Türk Harb-İş Sendikası önünde bir araya geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karahisar halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Çocukları ile kutlamalara gelen vatandaşlar, çalınan marşlara eşlik etti.

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, burada yaptığı konuşmada, dünyada emekçilerin, Türkiye'deki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yoksulluğa karşı çıktıklarını bildirdi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol ise 1 Mayıs'ın bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olması gerektiğini vurguladı.

Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Nihat Koçak, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından işçiler, dağıldı.

Kentteki bir diğer kutlama da Anıtpark önünde yapıldı. Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı sendikalar ile bazı sivil toplum kuruluşlarının katıldığı kutlamalarda, gruptakiler çalan şarkılara eşlik etti. Etkinlikte bir de konser verildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement