1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Sivas, Malatya, Elazığ'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

01.05.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sivas, Malatya ve Elazığ'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sivas'ta, Ethembey Parkı önünde toplanan siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü üyesi gruplar, sloganlar eşliğinde Mevlana Caddesi'ndeki miting alanına yürüdü.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın kazanılan hakların kutlandığı bir bayram olduğunu, barış ve demokrasi adına mücadele günü olarak algılanması gerektiğini belirtti.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Önder Doğan ise " Türkiye'de ve bütün dünyada emeğin, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek yaratmak için mücadelemize azimle ve inançla devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından halaylar çeken grup, olaysız dağıldı.

Malatya

Malatya'da, Emeksiz Alt Kavşağı'nda toplanan siyasi parti, sendika, dernek üyeleriyle çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kutlamanın yapılacağı 100. Yıl Kavşağı'nda bulunan meydana yürüdü.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, burada, etkinliğe katılan 80 kuruluş adına yazılan metni okudu. Metinde şu ifadeler yer aldı:

"Biz işçileriz, kamu emekçileriyiz, hekimleriz, mimarlarız, mühendisleriz, şehir planlamacılarıyız. Biz eşitlik, özgürlük, barış, adalet, bağımsızlık ve demokrasi için sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde, ayağa kalkıp yüzlerini güneşe dönenleriz. Biz yıllardır binlercesi iş başında öldürülen işçileriz. Yaşama hakkı en temel haktır. Bu hakkın korunması hukuk devletinin birinci görevidir. Yaşamak için ölümüne çalıştırılmaya isyan ediyoruz."

Grup, konser programının ardından olaysız dağıldı.

Elazığ

Hozat Garajı önünde toplanan sendika, siyasi parti, sivil toplum örgütü üyeleri, İstasyon Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Elazığ Şubesi Başkanı Ali Erdem, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ta emekçilerin, işçilerin ve halkların sesini, şiddetten uzak bir şekilde ve barışçıl bir ortamda duyurmak istediklerini belirtti.

Barış içerisinde ve kardeşçe yaşamak isteyen herkesi tertip komitesi adına selamladığını ifade eden Erdem, "Mücadelemiz emekçilerin ve halkların taleplerini 1 Mayıs'ta daha kararlı ve daha güçlü bir şekilde seslendirmek, barış, demokrasi, kardeşlik ve birlik için dayanışma ve ortak alanlar yaratmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Kutlamaların ardından bazı katılımcılar engelli dernekleri için etrafa dağılan pet şişeleri ve mavi kapakları topladı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adnan şerbet: halay çekenlerin aylıkalrı 3 bin tl..bayrama ihtiyacı olanlar Organize sanayıde 700 tl.ye efendilerine hizmet ediyordular..Halay çekenler devlet haracı yiyenler...Halay çekenler 1 mayısta evlerindeki hizmetçilerine ödemeli izin verebilirlermi... Hayır.. 0 0 Yanıtla

Advertisement