1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Gebze'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin katılımıyla kutlandı.

01.05.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin katılımıyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında İstanbul Caddesi'nde toplanan Petrol-İş, Tekgıda-İş, Kristal-İş, Basın-İş, TÜMTİS, Deriteks, Türkiye Haber-İş, Tez-Koop-İş, Çelik-İş, Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Emekli-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TMMOB, CHP, HDP, EMEP, ÖDP ve Vatan Partisi üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar atarak yürümeye başladı.

Ayrıca, yürüyüşe CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsu, Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Gebze Sendikalar Birliği Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz,  işçilerin haklarını kazanmasının birlik, mücadele ve dayanışmadan geçtiğini, fakat bu yılki kutlamalarda birliğin sağlanamadığını söyledi.

Akyüz, taşeronlaşmaya, açlık sınırının altındaki asgari ücrete, özelleştirmelere, sendikal hak ihlallerine ve grev yasaklarına itiraz ettiklerini kaydetti.

İnsana yaraşır koşullarda çalışmak istediklerini dile getiren Akyüz, "Toplumsal barış ve huzur demokrasiyle sağlanır. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır. Anayasa, katılımcı demokrasinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı işleyeceği bir yapıya kavuşturulmalıdır. Emekçilerin çıkarları savaşta değil, barıştadır. Barışın her alanda egemen olması için çaba gösterilmelidir" ifadesini kullandı.

Katılımcıların halay çekmesiyle devam eden kutlamalar, yerel sanatçı Nilay Koçak'ın verdiği konserin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement