1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

NİĞDE/SİVAS/KIRŞEHİR/ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Niğde, Sivas, Kırşehir ve Nevşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

01.05.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NİĞDE/SİVAS/KIRŞEHİR/ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Niğde, Sivas, Kırşehir ve Nevşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Niğde'de, Bor Caddesi'ndeki Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) önünde toplanan, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve sendika üyelerinden oluşan grup, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. MHP seçim irtibat bürosundaki partililerle gruptakiler arasında sözlü sataşma yaşandı.

Kent Meydanı'na gelerek basın açıklaması için toplanan grup, programı 5 dakika içinde sonlandırmaları konusunda uyarıldı. İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da grubu uyardı.

Uyarının ardından basın açıklamasına başlayan ancak belirtilen sürede açıklamayı sonlandırmayan gruba biber gazıyla müdahale edildi. Arbede sonrası aralarında kadınların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

Gazdan etkilenenler 112 Acil Servis ekiplerince Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan, MHP seçim irtibat bürosundan 50-60 kişi açıklamanın yapıldığı alana giderek parti bayrağı açtı.

Sivas

Ethembey Parkı önünde toplanan siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, sloganlar eşliğinde Mevlana Caddesi'ndeki miting alanına yürüdü.

Burada 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Önder Doğan, "Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca işçi, emekçi ve ezilen haklar, 1 Mayıs'a çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin ve güvencesizliğin arttığı koşullarda giriyor" dedi.

Konuşmaların ardından miting alanında toplanan grup, yağmur altında halay çekti.

Kutlamaların yapıldığı sırada miting alanı yakınlarındaki inşaatta işçilerin iskele üzerinde çalışması dikkati çekti.

İnşaat işçisi Murat Çınar (47), gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizde bol bol çalışma var, durmadan çalışıyoruz. Çalışmaktan da memnunuz. Çalıştığımız için 1 Mayıs'ı da kutlamıyoruz" diye konuştu.

Kırşehir

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Kırşehir Temsilciliği üyesi grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Eski Ankara Caddesi'ndeki temsilcilik binası önünde toplanan işçiler, marşlar ve şarkılar eşliğinde halay çekti. Çeşitli sloganlar atan gruptaki işçi çocuklarının düdük çalarak babalarına eşlik etmesi dikkati çekti.

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkan Yardımcısı Murat Kaya, burada yaptığı konuşmada, işçilerin birlik içinde sorunlarını çözebileceğini söyledi.

Bazı kesimlerin işçilerin kıdem tazminatlarına göz diktiğini ileri süren Kaya, "Bizler olmadan onların da olmayacağını bilmeleri gerekir. Sorunlarımızın çözümü birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Mücadelemize el ele, birlik içinde devam edeceğiz. İşçiyi uşak görenler, işçilerin alın terinde boğulacaklardır" diye konuştu.

Kutlamanın ardından MHP İl Başkanı Arif Ekici ve MHP Kırşehir Milletvekili adayları Cemil Yıldırım Türk ve Mustafa Erkal, Petrol-İş Sendikası İl Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Nevşehir

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Eğitim-Sen, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi grup, Borsa Kavşağı önünde toplandı.

Kayseri Caddesi'nde yürüyen grup üyeleri, slogan atarak Nevşehir PTT Müdürlüğü önündeki kutlamaların yapılacağı alanda toplandı.

Burada basın açıklaması yapan KESK dönem sözcüsü Ahmet Çelik, 1 Mayıs'ın yıllardır dünyada ve Türkiye'de işçi sınıfının, ezilen halkların, eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca yaşam talepleriyle harekete geçtiği, haklı mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı gün olarak kutlandığını söyledi.

Yağmur altında bir araya gelen grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement