1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da kutlandı.

01.05.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da kutlandı.

Antalya'da çeşitli sendika üyelerinden oluşan gruplar, Aydın Kanza Parkı'nda toplandıktan sonra slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Gruptakiler, "Vatan ve Emek İçin Yaşasın 1 Mayıs", "Kıdem Tazminatına Dokunma Elini Yakar" yazılı pankartlar taşıdı. Kutlama programı, türkü eşliğinde çekilen halayların ardından sona erdi.

Muğla

Muğla'daki kutlamalar, grupların Uğur Mumcu Bulvarı'nda toplanmasıyla başladı. Daha sonra slogan atarak yürüyüşe geçen katılımcılar, şehir merkezinden geçip Eski Otogar Meydanı'na ulaştı.

Polis ekiplerince giriş noktalarında üst araması yapıldıktan sonra kutlama alanına alınan gruptakiler, burada da bir süre slogan attı. Sendika temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda, işçilere daha fazla ücret verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi talep edildi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.

Kutlamalara CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile sendika başkanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Burdur

Burdur Köprübaşı mevkisinde toplanan çeşitli sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilere üye yaklaşık 600 kişi, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Buradaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Eğitim-Sen Burdur Şube Sekreteri Şeniz Şener, konuşmasında, insanca ve kardeşçe yaşamak gibi bir hayalleri olduğunu söyledi.

Kutlamalar, 1 Mayıs İşçi Marşı'nın söylenmesi ve halayların ardından sona erdi. Etkinliğe CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de katıldı.

Isparta

Isparta'da 6 Mart Spor Salonu önünde toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, pankartlar taşıyarak ve slogan atarak İstasyon Caddesi'ndeki Isparta Tren Garı'na yürüdü.

Burada kutlama için oluşturulan alana polis tarafından arandıktan sonra giren göstericiler, tiyatro gösterisi izledi. Şiirlerin okunmasının ardından kutlama, müzik eşliğinde oyun oynanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement