1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başkentte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliği için miting alanı olarak tertip edilen Kolej Kavşağı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

01.05.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliği için miting alanı olarak tertip edilen Kolej Kavşağı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

10 Ekim 2015'teki miting öncesi tren garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından başkentte sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinlikler için belirlenen Kolej Kavşağı, patlayıcı madde aramalarının ardından vatandaşların girişine açıldı.

Kurtuluş Kavşağı'nda köprü altına, Dikimevi, Cebeci, Kolej Meydanı Aksu Caddesi gelişlerine, Ziya Gökalp Caddesi'ne ve toplamda 7 ayrı noktaya arama noktası kuruldu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Kolej'deki kutlamalar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Kolej meydanı ile Kurtuluş Kavşağı arası polis bariyerleriyle kapatıldı. Miting alanına gelen kişiler, detaylı üst aramasından geçiriliyor.

Arama noktasından geçen vatandaşlar, iki tarafı bariyerlerle kapatılan Ziya Gökalp Caddesi üzerinden Kolej Kavşağı'na yürüyor.

Kolej Meydanı'nda kutlamalar için büyük bir stant kuruldu. Stanttaki pankartlarda "Güvenli İş, Güvenlik Gelecek " ve 'Barış, demokrasi, özgürlük", "Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB", yazılı pankart asıldı.

Kolej Kavşağı'na açılan tüm yollar, saat 08.00'den itibaren trafiğe kapatıldı. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen etkinliklerin olaysız geçmesi için başta Güvenlik Şube Müdürlüğü olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün bütün birimlerinden 4 binin üzerinde polis memuru görev yapacak.

Miting alanı havadan da takip edilecek

Polis helikopteri, kutlamalar nedeniyle Kızılay, Sıhhiye ve Dikimevi arasında trafiğe kapatılan yollar ile etkinlik ve yürüyüşün düzenleneceği yer ve güzergah üzerinde sürekli denetim yaparak, birimleri olumsuzluklara karşı yönlendirecek.

Etkinlik nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğünün sabah saat 08.00'den itibaren trafiğe kapatılacağını açıkladığı cadde ve sokaklar şöyle:

"Kurtuluş Kavşağı, Celal Bayar Bulvarı, Cemal Gürsel Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, A. Adnan Saygun Caddesi, Aksu Caddesi, Libya Caddesi, Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi, Sıhhiye Köprüsü üzeri Celal Bayar Bulvarı Kurtuluş istikameti, Süleyman Sırrı Sokak girişi, Yenişehir Pazar Yeri karşısında bulunan kavşak ile Kolej Meydanı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement