1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sıhhıye ve Odunpazarı meydanlarında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

01.05.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sıhhıye ve Odunpazarı meydanlarında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Eskişehir Hava Şehitliği'ne çelenk bırakan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, daha sonra Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ne geçti.

Burada toplanan işçiler, ellerindeki pankart ve dövizlerle Odunpazarı Meydanı'na yürüdü. Burada oluşturulan platform önünde saygı duruşunda bulunan grup, sloganlar atarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Meydanda halay çeken ve şarkılar söyleyen grup, basın açıklamalarının ardından dağıldı.

Kutlamaya, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile çok sayıda işçi katıldı.

Sıhhiye Meydanı'ndaki kutlama

Kentin farklı bölgelerinde toplanan sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, Sakarya Caddesi'nde bir araya gelerek, ellerinde taşıdıkları döviz ve sloganlar eşliğinde Sıhhiye Meydanı'na yürüdü.

Burada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Platformu adına konuşan DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, bugün alanlara işçi sınıfının birlik, beraberlik ve dayanışma gününü kutlamak için geldiklerini belirterek, taleplerini duyurmak için alanlarda olduklarını kaydetti.

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bin 518 polis görev yaptı.

Öte yandan, vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde, Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli bomba imha uzmanları tarafından arama ve kontroller yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement