1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Ağrı, Erzincan ve Tunceli'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

01.05.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı, Erzincan ve Tunceli'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ağrı Şubesi tarafından yağan yağmura rağmen düzenlenen etkinlikte, ellerinde bayrak ve flamalarla Ağrı Belediyesi açık otoparkında toplanan grup, yağıştan şemsiye ve bayraklarla korunmaya çalıştı.

DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, yaptığı konuşmada, emeğe saygı göstermeyen sermaye temsilcilerinin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü boşa çıkarmaya çalıştıklarını savundu.

Türkiye İşçi sınıfının gözbebeği olan DİSK'in işçi sınıfının bütün kazanımlarında emeği olduğunu ifade eden Erincik, "Bugün burada da insan onuruna yakışır bir ücret aldıysak, inşallah taşeron iş kolunda çalışan üyelerimizi de bu seviyeye getirmek için canımız pahasına mücadele edeceğiz." dedi.

DİSK olarak her alanda olduklarını kaydeden Erincik, şöyle konuştu:

"Bütün siyasi partiler iktidara gelmeden önce duygularımızı okşuyorlar. Kimisi kadro, kimisi fazla maaş veriyor ama seçimi kazandıktan sonra kadrolu işçi yerine adını koyamıyorum şimdi hangi statüye alacaklar, onu da bilmiyorum. Biz kadro beklerken, mevcut duruma şükür edeceğimiz bir durumla karşı karşıya kalmışız. Bugün Bakırköy'de de bölgenin bütün illerinde yapılan etkinliklerle 1 Mayıs'ta bağırıyoruz, biz kamuda ayrımsız kadro istiyoruz. Kategorilere ayırmadan asıl iş, yardımcı iş yoktur. Bizim yapmış olduğumuz işler sürekli iş arz ediyor. Onun için hepimiz sürekli işçiyiz ve hepimiz kadro istiyoruz. Şimdi mevcut Bakan diyor ki biz kamu işletmelerine devir edeceğiz. Sivil taşerondan alıp, resmi taşerona devrediyor. Daha kötü olacak."

- Tunceli

Tunceli'de çeşitli sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun ortak çağrısıyla Moğultay Mahallesi eski Devlet Hastanesi mevkisinde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, çeşitli pankartlar ve flamalar açarak, sloganlarla yürüyüşe geçti.

Araç trafiğine kapatılan Okullar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nden geçen grup, Seyit Rıza Parkı'nda toplandı.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Ünlü, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, bazı ilçe belediye başkanlarının da katıldığı kutlamalar, yapılan konuşmaların ardından çekilen halaylarla sona erdi.

Erzincan

Erzincan'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika, dernek ve siyasi partilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.

Kutlamalar için ilk olarak eski otogarda toplanan gruplar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Gruplar, meydana girişte üst araması yapılarak alana alındı.

Eğitim-Sen Erzincan İl Temsilcisi Kemal Irmak, yaptığı konuşmada, alandakilerin ve tüm işçilerin bayramını kutladı.

Mini konser ve marşların okunduğu kutlamalar, çekilen halaylarla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement