1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bazı işçi sendikaları ve siyasi partilerin katılımıyla kutlandı.

01.05.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bazı işçi sendikaları ve siyasi partilerin katılımıyla kutlandı.

İzmir'de etkinlikler, İzmir Valiliği tarafından izin verilen Konak Meydanı ve Alsancak Limanı önünde işçi sendikaları ve bazı partilerin de bulunduğu grupların toplanmasıyla başladı. Ellerinde pankart ve dövizlerle, sloganlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinlik alanına yürüyen gruplar, polis ekiplerince iki aşamalı oluşturulan güvenlik noktalarında üst aramasından geçirilerek alana alındı.

İki kez üst araması yapılmasına tepki gösteren bir grup, protesto amacıyla kıyafetlerini çıkardı.

Alana giriş yapan gruplar halay çekerken bazıları da çimlerde oturmayı tercih etti. Etkinlik şarkıcı İlkay Akkaya'nın konserinin ardından sona erdi.

Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı etkinlik süresince polis helikopteri ve tekneleri devriye gezdi.

Manisa

Manisa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Şehzadeler ilçesindeki öğretmenevi önünde toplanan grup, İstasyon Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda gruplar adına konuşan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İlker Aydemir, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı.

Açıklamaların ardından etkinliğe katılanlar, müzikler eşliğinde halay çekti, dans etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP gençlik ve kadın kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Polis, yoğun güvenlik önlemi aldı.

Denizli

Denizli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bazı sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı.

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan grup, Ulus Caddesi'ne kadar slogan atarak yürüdü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde oluşturulan güvenlik noktalarında aramalardan geçirilerek alana giren katılımcılar, daha sonra davul zurna eşliğinde bir süre halay çekti.

Sendika ve işçi temsilcilerinin konuşmalarının ardından kutlamalar sona erdi.

Etkinliklerle ilgili alınan güvenlik önlemlerinde 700 polisin görev yaptığı öğrenildi.

Aydın

Aydın'da, Büyükşehir Belediyesi önündeki Taşköprü mevkisinde toplanan gruplar, ellerinde flama ve dövizlerle slogan attı.

Valilik tarafından belirlenen güzergah dışında da yürümek isteyen grup, güvenlik nedeniyle izin verilmemesini protesto için bir süre oturma eylemi yaptı.

Polisin güvenlik noktalarından geçerek kutlama alanına giren gruplar, kutlamaların ardından dağıldı.

Uşak

Uşak'ta işçi sendikaları, meslek odaları, siyasi parti üyeleri ve bazı gruplar, belediye önünde toplanarak İsmet Paşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü, polisin arama noktalarından geçerek etkinlik alanına girdi.

Polis, arama noktasında bir grubun flamalarının takılı olduğu demir çubuklara izin vermeyince yaşanan gerginlik, tertip komitesi tarafından çözüldü.

Sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından müzik eşliğinde halay çeken gruplar, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement