1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Lüleburgaz ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

01.05.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

DİSK Emekli-Sen öncülüğünde Kongre Meydanı'nda düzenlenen kutlama, bazı siyasi parti, meslek ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Hükümet meydanında toplanan aralarında CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın da bulunduğu grup, çeşitli pankartlar açıp, taleplerini dile getiren sloganlar atarak İstanbul Caddesi'ni takiben Kongre Meydanı'na yürüdü.

Gruptakilerin, polis kontrol noktasından geçerek alana girmesinin ardından kutlama, saygı duruşuyla başladı.

Tertip Komitesi Başkanı Kemal Andoğlu, burada yaptığı konuşmada, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarına direnmek için ayağa kalktığını ve işçilerin dayanışması sonucu dünyada birçok kazanım elde edildiğini ifade etti.

Andoğlu, insan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve sendikal haklara sahip olmak istediklerini söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlu olması temennisinde bulunan Andoğlu, "Emeğiyle yaşayan milyonların çalışma ve yaşam koşulları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Demokrasinin tüm kurallarıyla hayata geçtiği, hukukun üstünlüğünün kabul edildiği, laik ve demokratik bir ülkenin yurttaşları olarak yaşamak istiyoruz. İktidarın bu politikalarını geri püskürtmek ve başta en temel insan hakkı olan yaşama hakkımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs'ta alanlardayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup, müzik eşliğinde halay çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement