1 Milyon Ton Pirinç İçin Açık Arttırma - Son Dakika
Güncel

1 Milyon Ton Pirinç İçin Açık Arttırma

Dha DIŞ HABER – 1 Milyon Ton Pirinç İçin Açık Arttırma Tayland maliye bakanlığı toplam 1 milyon ton pirinci yerli alıcılara açık arttırmayla sunuyor.

22.01.2015 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER – 1 Milyon Ton Pirinç İçin Açık Arttırma

Tayland maliye bakanlığı toplam 1 milyon ton pirinci yerli alıcılara açık arttırmayla sunuyor.

2015 yılının ilk açık arttırması 29 Ocak olarak duyuruldu. Bakanlık bu tarihte beyaz pirinç ve kokulu pirinç olmak üzere toplam 1 milyon ton pirinç için teklifleri toplayacak. Kazanan alıcı için tek bir şart koşuluyor, o da alıcının satın aldığı pirinç hangi depoda ise oradan alıp kendi deposuna taşıması. Çünkü toplamda 17 milyon tonu bulan Tayland pirinçleri bir çok farklı depoda tutuluyor.

Bugün ihaleye katılmak isteyen büyük bir gruba açık arttırma kuralları anlatıldı. Dış Ticaret Departmanı genel müdürü Bangjoingitt Angsusinght ilgililerin hangi depoda ne kadar pirinç bulunduğunu listelerden kontrol edebileceklerini söyledi.

Departman yakında minimum teklif fiyatını ilan edecek ve eğer gelen tüm teklifler minimum değerin altında olursa, açık arttırma iptal edilecek.

Bakanlığın planına göre ellerinde bulunan 17 milyon ton pirincin 10 milyon tonu bu yıl içerisinde satılacak ve geriye kalan 7 milyon ton ise 2016 yılında alıcıya sunulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Milyon Ton Pirinç İçin Açık Arttırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement