1 Sigara Daha Az İçerek Sigarayı Bitirin - Son Dakika
Güncel

1 Sigara Daha Az İçerek Sigarayı Bitirin

1 Sigara Daha Az İçerek Sigarayı Bitirin

Yeni yılda küçük kazanımlarla hayatınızı değiştirmeye başlayın.

24.12.2012 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçmediğiniz her sigara hayatınıza değer katıyor. Yapılan çalışmalar, içilen 1 sigaranın hayatın ortalama 11 dakikasını kısalttığını gösteriyor. Sigarayı bırakmak isteyenlerin kılavuzu www.sigarayibitirin.com, sigara içme alışkanlıklarını değiştirmenin sigaradan kurtulmaya yardımcı olacağına dikkat çekiyor. Bu sebeple hayata değer katabilecek küçük kazanımlar rehberi hazırlayan site, sigarayı azaltarak ve sonunda bitirerek yaşam kalitesini yükseltecek önerileri bir araya getiriyor.

Türkiye, dünyada en fazla tütün ürünü tüketilen ülkeler sıralamasında ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve her yıl ülkemizde 100 bin kişi doğrudan tütün kullanımına bağlı bir hastalıktan yaşamını kaybediyor. Sigara içenlerin %45'i sigarayı bırakmayı deniyor fakat başarılı olamıyor. Sigarayı bırakmak isteyenler için sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri hakkında rehber olan www.sigarayibitirin.com, 1 sigara dahi az içmenin hayata değer kattığına dikkat çekiyor.

Bu amaçla küçük kazanımlar rehberi hazırlayan site, sigara isteğiyle baş etme ipuçlarını ve yaşam kalitesini yükseltecek önerileri bir araya getiriyor. Sigarayı birden bırakamayanlar için sigara içme alışkanlıklarını değiştirmenin büyük önem taşıdığı aktarılan sitede sigarayı azaltmaya başlamanın önemli bir ilk adım olabileceğine dikkat çekiliyor.

İçilen 1 sigaranın insan ömrünü ortalama 11 dakika kısalttığı vurgulanan sitede, içilmeyen her sigara ile elde edilebilecek küçük kazanımlara yer veriliyor. 1 sigara dahi az içmenin sigarayı bırakma yolculuğunda alışkanlıkları değiştirmenin ilk adımı olabileceğine dikkat çeken www.sigarayibitirin.com'da; daha az sigara içerek daha kaliteli uyku uyumak, olası hastalık risklerini azaltmak, daha sağlıklı gülümsemek gibi hayatı güzelleştirecek küçük kazanımlar vurgulanıyor.

Sigarayı azaltarak bırakmak için;

· Sigara içme alışkanlıklarınızı değiştirin.

·Kademeli olarak daha düşük nikotin içerikli sigaralara geçin, ama sigara sayınızı arttırmayın.

·Nikotin alımını azaltmak için özel filtreler veya araçlar kullanın.

·Daha az sigara içtiğinizi düşünerek dumanı daha derin içinize çekmeyin. Sigara dumanını daha derin içinize çekmeye başlarsanız yine yüksek miktarlarda nikotin almaya devam edersiniz.

·Nikotin pastili gibi destek tedavileri sigara isteğinizi ertelemeye yardımcı olur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1 Sigara Daha Az İçerek Sigarayı Bitirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement