1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi" - Son Dakika
Güncel

1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi"

Yeryüzü Doktorları, Filistin'de sağlık eğitimi ve bilimsel araştırma kapasitesinin geliştirilmesi ile ortak bilimsel çalışma olanaklarının arttırılması amacıyla "1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi" düzenleyecek.

25.03.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeryüzü Doktorları, Filistin'de sağlık eğitimi ve bilimsel araştırma kapasitesinin geliştirilmesi ile ortak bilimsel çalışma olanaklarının arttırılması amacıyla "1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi" düzenleyecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 26-28 Mart tarihleri arasında Gazze'de düzenlenecek kongrenin başkanlığını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Gazze Şifa Hastanesi'nden Doç. Dr Sobhi Shaik yapacak.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi ve Filistin Cerrahi Derneği'nin iş birliğiyle Gazze Arc Med Otel'de düzenlenecek kongreye, Türkiye, Filistin, İtalya ve İngiltere'den 400 akademisyen katılacak.

Türkiye'den Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. Akif Kaygusuz, Dr. Süleyman Gündüz ve Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat Özsaraç'ın da hazır bulunacağı kongreye, Gazze duyarlılığıyla bilinen Norveçli Cerrah Mad Gilbert başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinden birçok katılımcı da telekonferans yöntemiyle bağlanacak.

Öte yandan, Yeryüzü Doktorları Filistin Temsilciliği de aynı tarihlerde Gazze'de hizmete açılacak. Yeryüzü Doktorları'nın 2015 yılında TİKA desteğiyle gerçekleştireceği projeleri arasında, Han Yunus Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurulumu, Gazze İslam Üniversitesi Fizik Tedavi Laboratuvarı Kurulumu, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin güçlendirilmesi ve evde sağlık hizmeti gibi projeler yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement