1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi - Son Dakika
Yerel

1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Flora Araştırmaları Derneğince düzenlenen "1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi" başladı.

02.09.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Flora Araştırmaları Derneğince düzenlenen "1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi" başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Babaç, "Ulusal Botanik Kongresi düzenlenmesi" fikrinin 10 sene önce botanikçiler arasında bir fikir olarak yeşermeye başladığını ancak o zamanlar bunun Ulusal Biyoloji Kongrelerinin düzenlenmesine sekte vuracağı düşüncesiyle ulusal boyutta uygulamaya konulamadığını anlattı.

Flora Araştırmaları Derneğinin girişimiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde gerçekleştirilen 22. Ulusal Biyoloji Kongresi kapsamında çok sayıda botanikçinin katıldığı resmi bir toplantı yapıldığını anımsatan Babaç, "Burada, 3B 'Bolu Botanik Bir' sloganıyla ilk olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından bu toplantının düzenlenmesi isteğine de sıcak bakılmıştır" dedi.

Babaş, kongre kapsamına bitkiler dışında diğer gruplara ait araştırmaların da dahil edildiğini bildirdi.

Toplantıda, dünyanın ilk otoyol botanik bahçesini kuran ve "Ali Nihat Gökyiğit Vakfı"nın başkanlığı yürüten Ali Nihat Gökyiğit, "Doğa ve Barış" konulu sunum yaptı.

AİBÜ Kongre Merkezindeki çeşitli üniversitelerden 306 akademisyenin katılacağı kongrede bilim adamları, çalışmalarını paylaşarak görüş alışverişinde bulunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement