1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali - Son Dakika
Güncel

1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali

(GSF) Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen ve 1.Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali başladı.

08.10.2012 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

(GSF) Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen ve 1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali başladı.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda bienalin başlaması nedeniyle düzenlenen törene, Antalya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, GSF Dekanı Prof. Sadettin Sarı, Bienal Düzenleme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Yardımcısı Kılıç, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin kültür sanat şöleni, entelektüel etkinliğin onurunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirerek, "Bienalin gerçekleşmesi için vefa gerekiyor. Sanatçısından öğrencisine, kamu kuruluşlarından tüm çalışanlara bir vefa borcu olmalı ve etkinlik bu çerçevede anılmalı" dedi.

Doğal güzellikleriyle eşsiz manzaralar sunan kentte gerçekleşecek olan EXPO 2016'ya ön hazırlık niteliği taşıyan bienalin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

"Etkinliğin ana teması, modern dönemde çevreye karşı duyarlı bir tasarım algısı yaratmaktır. Bienal, tekstil ve tasarım alanında tarihsel, kültürel ve felsefi bir derinliği ortaya çıkarıyor. Üniversitemiz sadece sağlık değil, kültürel, bilimsel ve sanatsal alanlarda da kenti tanıtmaya çalışacak. Bienalde 16 farklı ülkeden 26 sergi gerçekleştirecek. Yaklaşık 42 bilim insanı 101 bildiri sunacak."

Dekan Sadettin Sarı da bir ay sürecek olan etkinlikler nedeniyle bienal düzenleme komisyonu ve diğer kuruluşlara teşekkürler etti.

Doç. Dr. Yüksel Şahin ise bienalin zorlu ve beceri isteyen bir çalışma olduğunu belirterek, "Bienalin başarısı hepimizin, eksikleri ise benimdir. 7 sergide 150 sanatçı olacak, kültür ve sanatla iç içe olacağız" diye konuştu.

"Yeşil Tekstil, Yavaş Moda" sloganı ile yapılan bienal etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası tasarımcılar, sanatçılar, akademisyenler, araştırmacılar ve üretici sektör temsilcileri olmak üzere moda ve tekstil tasarım alanının tüm bileşenlerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Programda konuşmaların ardından bienale katkı sağlayan ve bienal çalışanlarına onur ödülü verildi.

Bienal, 9 Kasım'a kadar devam edecek.

Muhabir: Antalya

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement