1.uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali 'Barış Korteji' ile Başladı - Son Dakika
Güncel

1.uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali 'Barış Korteji' ile Başladı

1.uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali \'Barış Korteji\' ile Başladı

1.uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali binlerce kişinin katılımıyla oluşturulan 'Barış Korteji' ile başladı.

06.05.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1.uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali binlerce kişinin katılımıyla oluşturulan 'Barış Korteji' ile başladı. Açılış kortejinde, güllerden oluşturulan dev Türk bayrağı ve çiçeklerle kaplanmış otomobil vatandaşların büyük beğenisini topladı. 9 gün sürecek Beşiktaş'ın tüm park, meydan ve sokaklarını içine alarak gerçekleşen festivalin teması 'Beşiktaş'ta Barışmak' olarak belirlendi.

Beşiktaş Belediyesi'nin organize ettiği 1.Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali Barış Korteji ileBarbaros Bulvarı'ndan başladı. Her yaştan insanın katıldığı barış kortejine dükkanından izleyen esnafların ve evlerinin balkonundan izleyen vatandaşların beğenisini topladı. Korteje, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Büyükelçiler, 120 çocuktan oluşan dev çocuk bandosu, 20 okuldan kendi çiçeklerini yetiştiren minik bahçıvanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HER YAŞA VE KESİME HİTAP ETTİ

Barış Korteji, çiçeklerle süslenmiş araçlar, güllerden oluşturulan dev Türk bayrağı ve çiçek şapkası takmış çocuklar eşliğinde her yaştan vatandaş Barbaros Bulvarı'na doğru yürüdü. Kortejde, bando takımı ve animatörlerin şovları renkli görüntüler oluşturdu. Korteje katılamayan kimi vatandaşlar balkonlardan alkış tutarak kimileri ise balkonlarında halay çekerek yürüyüşe destek verdi.

"BARIŞMAK TEMASIYLA HERKESE MESAJ VERMEK İSTEDİK"

Yeşile ve doğaya farklı bakmayı hedefleyerek bütün kamu alanlarını çiçekler ile süsleyerek hizmete sunmaya çalıştıklarını ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Beşiktaş, 1.Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali'nde çok başarılı bir festival yapmak istedik. Bir nevi doğal çiçek Expo oluşturmak istedik. Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan da tüm Türkiye'ye barışmak temasıyla mesaj vermek istedik. Uluslararası çok sayıda tasarımcı var. Sırf bu iş için heykel sempozyumu yaptık. Barışmaya çiçekle doğa ile başlıyoruz. Buradan çok güçlü çok etkin, entelektüel ve hiç şüphesiz sosyal yeşil mesajlar vermeye çalışıyoruz." dedi.

"BEŞİKTAŞ ÖZGÜRLÜKLERİN ŞEHRİ"

Hazinedar, "Bütün renkler güzeldir, asıl mesele o renkleri ne için kullandığınızdır. Beşiktaş özgürlüklerin, bizi biz yapan değerlerin şehri. Bizim askerliğimiz inançlara saygı ve insanı insan gibi yaşatmaktır." dedi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNİ TOPLADI

20 okuldan kendi çiçeklerini yetiştiren minik bahçıvanlar,"Bizim gibi tüm çocukların istekleri olsun. İstiyoruz ki hayatımız yeşille güzel olsun. Etrafımızda çok bina yapılmasın çemenlik alanlar artsın." dediler.

Kötü giden bu günlerde barışmak temasıyla güzel günler yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar böyle bir günün Beşiktaş'ta olması daha güzel dediler.

Ardından kortejin Barbaros Meydanı'na gelmesi ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar festivalin açılış konuşmasını yaptı. Toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından, festivale katılan vatandaşlara çiçek dağıtıldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1.uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali 'Barış Korteji' ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement