1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin İlk Ödülleri Sahipleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin İlk Ödülleri Sahipleriyle Buluştu

1. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde, etik, estetik ve teknik açıdan değerlendirilen 643 kısa filmin arasından kazanan isimler Pazar akşamı açıklandı.

03.12.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde, etik, estetik ve teknik açıdan değerlendirilen 643 kısa filmin arasından kazanan isimler Pazar akşamı açıklandı.

Türk Sinemasının 100. yılında "Herkes Film Çekebilir" sloganıyla hayata geçirilen 1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, ilk ödüllerini genç yeteneklerle buluşturdu.

Demet Akbağ, Osman Sınav, Ömer Vergi, Peggy Rajski ve Mohydeen Izzat Quandour gibi isimlerden oluşan jüri tarafından etik, estetik ve teknik bütünlük gözeterek yapılan elemeler sonucu en iyi çocuk oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, Tesiyap destekli en iyi kısa film, en iyi belgesel, en iyi kısa film dallarında ödüller ve 50.000 Liralık büyük ödül olan Ahmet Uluçay büyük ödülü sahiplerini buldu.

Tesiyap Derneği Başkanı Erdal Tuşunel'in açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreninde Tuşunel, "Sektörümüzde bir üretim değerlendirme kapısı da biz açmak istedik. Toplumsal travmalarımızı yabancılara göre formatlamayacağımız, kendi toplumumuzun karakteristik özelliklerini taşıyan bir sinema bilinci oluşturmak için buna destek vermeye çalıştık." Diyerek 1. Uluslararası Film Festivali'nin önemini açıkladı.

AHMET ULUÇAY 50.000TL BÜYÜK ÖDÜLÜ 'PATİKA'YA!

1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin ilk yılında büyük ödüller sinema tutkunlarıyla buluştu. Festival Sanat Yönetmeni Kamil Koç'un "Reklam ve tanıtım için ayırdığımız bütçeyi tamamen ödüllere kaydırdık." Sözlerinin ardından Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile birlikte açıkladığı büyük ödül 50.000 TL'nin kazananı Patika filmi ile Onur Yağız oldu.

İstanbul Ticaret Odası,Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile özel ödüllerin de verildiği 1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin kapanış gecesine katılanlar ve ödülleri takdim edenler arasında Nijer Kültür Bakanı Ousmane Abdou, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ile Aile, Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Mohydeen Izzat Quandour, Peggy Rajski, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, Muhittin Kandur, Ferhat Bilgin, Meryem Halimi, Ufuk Bayraktar, Tümsiad Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Festival Sanat Yönetmeni Kamil Koç, Hasibe Eren gibi isimler vardı.

"BANA AİLENİ ANLAT" İLE ÇOCUKLAR DA ÖDÜL SAHİBİ OLDU!

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ve Murat Başoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen törende "Bana Aileni Anlat" temalı, çocuklar ve amatörler arası kısa film yarışmasının kazananları da ödüllerine kavuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu'nun 6 yaş ve üzeri çocuklara ödüllerini takdim ettikleri akşamda Ahmet Zahteroğulları "Bu yaşta çocuklara ödüllerini vermekten dolayı büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaran bu festivale özellikle değer verdik. Sanat toplumların aynasıdır. Aile kurumu da Türk toplumunun temelidir. Bu yavrularımızın ürettiği filmlerde aile içi iletişimi, ailenin değerini bu yaştan onlara özümsetmek istedik." Diyerek yarışmanın anlamını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin İlk Ödülleri Sahipleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement