1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Yerel

1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu Başladı

1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu Başladı

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, İngiltere, Macaristan, Kırgızistan, KKTC ve Türkiye'deki 33 üniversiteden, 145 akademisyenin katıldığı 1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu başladı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "Yeni.

28.05.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu" başladı.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite olarak önemli bir konuda uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Uşak Üniversitesi bünyesinde 20 araştırma ve uygulama merkezi yer aldığını şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarına göre yenilerini oluşturduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Çelik, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği sempozyumun yeni medya alanında düzenlenen bilimsel çalışmalara öncülük edeceğini söyledi.

Çelik "Yeni medya kavramı ülkemizde yeni tanınan bir iletişim alanı. Bu alanda yapılmış çok az bilimsel çalışma var. Yeni medya alanında bilimsel çalışmaları bir bilgi havuzunda değerlendirmek, uluslararası alanda gerçekleştirilen çalışmalara dikkati çekmek amacıyla bu sempozyumu düzenledik. Sempozyumda sunulan tüm bildirilerin bilime katkı vereceğine inanıyorum" dedi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Şahinler ise konuşmasında yeni medya kavramı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli ise sempozyuma İngiltere, Macaristan, Kırgızistan, KKTC ve Türkiye'deki 33 üniversiteden 145 akademisyenin katıldığına vurgu yaparak "Yeni medya kavramı üzerinde dünyada ve ülkemizde çok az sayıda bilimsel çalışma var. Ancak bilim çevreleri konuya giderek daha fazla ilgi gösteriyor. Sempozyum bu alanda önemli. Üç gün sürecek sempozyumda Yeni Medya ve Sosyal Değişim, Sosyal Network, Dijital Hikaye Anlatımı, Sosyal Medya ve Halkla İlişkiler, Sosyal Medya ve Demokrasi başta olmak üzere birçok başlık altında bildiriler yayınlanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sempozyumun ilk oturumunda "Yeni Medya ve Kadın" başlıklı oturum yapıldı.

1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu 30 Mayıs'ta sona erecek. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement