1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Gerçekleşti - Son Dakika
Spor

1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Gerçekleşti

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası’nın galibi Afganistan’ı 4-1 mağlup eden Türkmenistan oldu.

19.05.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nın galibi Afganistan'ı 4-1 mağlup eden Türkmenistan oldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın düzenlediği 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası final maçı Ankara Ala Spor Kompleksi'nde yapıldı. Türkiye'de 160 ülkeden 80 bin uluslararası öğrenci farklı üniversitelerde öğrenim görmekte olduğu bilgisi verilirken, toplam 256 takımın başvurduğu organizasyonda 59 farklı ülkeden 206 takım mücadele etti. Organizasyon 9 farklı şehirde düzenlenen il elemeleri sonunda en başarılı 16 ülke takımı 14- 19 Mayıs tarihleri arasında finallere katıldı. Ankara'da yapılan son 16, çeyrek ve yarı final mücadeleleri sonucunda Türkmenistan ve Afganistan ülke takımları finale, Bosna Hersek ve Yunanistan ülke takımları ise üçüncülük mücadelesi verdi. Turnuvada Yunanistan'ı 6-4 yenen Bosna Hersek üçüncü olurken, Afganistan'ı 4-1 yenen Türkmenistan turnuvayı 1. tamamladı.

DİLMEN: "BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

Organizasyona katılan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de final maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güzel bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Dilmen, "59 ülke az değil. Çocukların için dünya kupası. Bir buçuk ay sonra da finale kalan takımlar Türkmenistan ve Afganistan. Tabi ki güzel maç olur. Zevkli maç olur. Burada skordan çok 59 ülkenin çocuklarımızın ülkemizin sahiplenmesi ayrıca gurur verici bir olay. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz. Her antrenöre saygılıyız. Biz sadece izleyeceğiz, yorum yapacağız" şeklinde konuştu.

Dilmen ayrıca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı da vererek, "Tabi ki çok önemli bir gün, ülkemiz için en önemli günlerden bir tanesi. Ülkemizin 19 Mayıs Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

BÜLBÜL: "ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYONDU"

Plaket töreninde konuşan Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, "Uluslararası öğrenciler koordinasyonu yapıyoruz. 15 bini bizim tarafımızdan olmak üzere ülkemizde 10 binlerce uluslararası öğrencilerimiz var. Çok güzel bir organizasyondu, yeni yetenekler, yeni imkanları net bir şekilde gördük. Eminim önümüzdeki yıllarda buralardan transferler olacaktır" şeklinde konuştu.

Final maçının ardından plaket töreni yapılırken, kupa takdimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı sarayında verilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement