10 Ayda Öldürülen Terörist Sayısı: 2 Bin 172 - Son Dakika
Güncel

10 Ayda Öldürülen Terörist Sayısı: 2 Bin 172

Geçen yıl temmuzda çözüm sürecini sabote ederek özerklik oyununa başlayan PKK, 10 ayda açtığı hendeklere gömüldü. Operasyonlarda bugüne kadar 2 bin 172 terörist öldürüldü.

11.05.2016 07:47  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz 2015'te Şanlıurfa Ceylanpınar'da görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın sabaha karşı yataklarında uyurken katledilmesiyle Çözüm Süreci'ni sabote eden terör örgütü PKK, geçen 10 ayda büyük darbe aldı.

"Devrimci Halk Savaşı" adıyla 11 noktada sözde "özerlik" ilan eden örgüte yönelik operasyonlarda bu güne kadar 2 bin 172 PKK'lı öldürüldü. Sokaklara döşenen 140 ton bomba imha edildi. Terör örgütü 400 bin insanın bölgeden göç etmesine neden olurken, operasyonlar boyunca 198 güvenlik görevlisi de şehit düştü.

10 AYIN BİLANÇOSU

İşte geçen 10 ayda yürütülen terör operasyonlarının bilançosu: Şırnak il merkezinde 323, Cizre'de 666, Silopi'de 145, İdil'de 114 terörist öldürüldü. Hakkâri Yüksekova'da 195, Diyarbakır Silvan'da 24, Sur'da 27'si YPG militanı toplam 301 terörist öldürüldü. Diyarbakır Bağlar'da 35, Mardin Dargeçit'te 33, Nusaybin'de 358, Derik'te de 7 terörist etkisiz hale getirildi. Muş'un Varto ilçesinde de 11 PKK'lı öldürüldü. Şırnak Cizre ve Silopi ilçeleriyle Diyarbakır Sur'dan kazınan teröristler en büyük darbeyi de bu ilçelerde aldı. Cizre'de 699 barikat kaldırıldı, 252 hendek kapatıldı, bin 409 el yapımı patlayıcı imha edildi. Silopi'de 518 barikat kaldırıldı, 270 hendek kapatıldı. İdil'de 175 barikat kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 398 patlayıcı imha edildi. Diyarbakır Silvan'da 8 barikat kaldırıldı, 22 hendek kapatıldı. Sur'da 206, Mardin Dargeçit'te 85, Derik'te 17 barikat kaldırıldı.

İNLERİ DE BOMBALANDI

Terör örgütünün çözüm sürecini sabote etmesinden hemen sonra, örgütün Kandil'deki kamplarına yönelik ilk operasyon geçen yıl 24 Temmuz'da gerçekleştirildi. F-16 ve F 2020 savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki Metina, Zap ve Gara'nın da aralarında terör kamplarındaki sığınak, depo, mevziler, barınma ve depolanma alanları hedef alındı. Operasyonlarda binin üzerinde terörist öldürüldü. Yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonlarda öldürülen terörist sayısı toplamda 3 bini geçti.

ŞIRNAK'IN YÜZDE 97'Sİ TEMİZ NUSAYBİN DEVAM EDİYOR

Şırnak: 14 Mart'tan itibaren 7 mahallede başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonunda, 331 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 915 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 21 hendek kapatıldı. Şehrin yüzde 97'si PKK'lılardan temizlendi.

Nusaybin: Suriye'nin Kamışlı kentine sıfır noktada yer alan Nusaybin'e büyük önem veren örgüt, kente yaklaşık 600 terörist gönderdi. Kamışlı ile bağlantı tünelleri açıldı. Sur, Cizre ve Silopi'de tamamlanan operasyonların ardından, 14 Mart'ta başlayan operasyonlarda 358 PKK'lı öldürüldü. 19 hendek kapatıldı, 317 barikat kaldırıldı ve 823 el yapımı patlayıcı imha edildi.

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'ya yönelik operasyonlarda dün Mardin Nusaybin'de 4, Şırnak'ta 8 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada dünkü operasyonlara ilişkin şu bilgilere yer verildi: "Nusaybin'de 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 adet Kalaşnikof ile 175 fişek, 6 adet RPG-7 mühimmatı ele geçirilmiştir. Şırnak'ta 8 bölücü örgüt mensubu terörist öldürülmüş, 19 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Hakkari Çukurca'da da terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık eden 4 kişi yakalanmıştır. 2 Kalaşnikof, 6 av tüfeği, 230 adet fişek ele geçirilmiştir."

(Kaynak: Sabah)

10 Ayda Öldürülen Terörist Sayısı: 2 Bin 172

Son Dakika Güncel 10 Ayda Öldürülen Terörist Sayısı: 2 Bin 172 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Çotanak: Yalandan kim ölmüş 16 15 Yanıtla Dadaş: Ula madrm yalan cizredeki surda geberenler için nie ortalıgı karıstrıdnız yok katliam yok su bu:) 0 0
  • TRİŞKA: Yaz kızım. 200 torba çimento 20 kamyon çakıl...:))) 14 15 Yanıtla
  • bazitli: meeeeeeeeeee meeeeeeeeee meeeeeeeeee koyunlar inandı.. bir savaş ucagı akşam bombalıyor ve sayıyor sanki oyun gibi 40 yıldır senaryo aynı ortada dahada büyüyen bir sorun.... 22 6 Yanıtla
  • sempatizan: Kaynağa bak sabah gazetesi :) tayyipin yalakaları :) nekadarda inandırıcı bu akp lilerin yatacak yeri yok valla 13 5 Yanıtla Seda_42: Akpli bulur sen kendine bak:-) 1 1
  • tsk: lan gebermedıyse burdakı pkklılar niye aglıyo ozaman 14 3 Yanıtla
  • Wanli: La reisiniz demisti bilmem 5 bin faln diye..?? Itiraf ettiniz haberiniz yok.. PKK nin sayisi en az 10 bindir.. 2 bin kisi sehid olmussa daha 8 bin gerilla hazir bekliyor.. bunu size gore soyluyorum yoksa bizde biliyorz neyin oldugunu bosuna kendinizi yirtmayin ordunuzda dewletinizde hukumetinizde bitti bitecek.. 10 7 Yanıtla MUŞLU: lan muşlu nikini kullanan dingo,sizin erkekliğinizi bulanık a 3 tane leşiniz geldiğinde gördük 50 kişi yoktunuz.pkklıların leş sayısını öğrenmek iştiyorsan sadece muşa gelen leş sayısını öğren.yalancı nesilin yalancı evladı.... 1 1
  • Yatandaş: Kaç tane hain etek giymişti 9 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaparak, onlara teşekkür etti. Çakır, güvenlik güçlerinin zorlu şartlarda kutsal bir görev ifa ettiğini vurgulayarak, onlara sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement