10 Bin Kişilik Aşure Yapıldı, Birlik Beraberlik Mesajları Verildi - Son Dakika
Güncel

10 Bin Kişilik Aşure Yapıldı, Birlik Beraberlik Mesajları Verildi

10 Bin Kişilik Aşure Yapıldı, Birlik Beraberlik Mesajları Verildi

ERZİNCAN'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde düzenlenen Aşure Günü'nde yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

15.10.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZİNCAN'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde düzenlenen Aşure Günü'nde yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıtıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, "Bu aşure gibi bir araya gelelim. Birlik olalım" dedi.

Muharrem ayında tutulan orucun sona ermesi ile birlikte Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde aşure programı düzenlendi. Programa Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Hayırsever vatandaşların katkıları ile hazırlanan bin 300 kilo et, 1.5 ton pilav ve 2 ton aşure programa katılanlara dağıtıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün Türkiye'nin bugünlerde her zamankinden daha fazla barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu vurguladı. Sadık Düzgün, "Hiç bir ayrım yapmadan tüm canlarımızı buraya davet ettik. 10 bin kişilik hazırlık yaptık. Bu aşure gibi bir araya gelelim, birlik olalım. İri olursak diri oluruz, bütünlüğü sağlarız. Huzur içinde bu ülkede yaşarız. İnşallah bu aşure o birlikteliğe vesile olur. Ülkemizin düşmanları oldukça fazla. Ülkemizde bir birlik sağlarsak, düşmanlarımıza karşı ders vermiş oluruz. Ülkemiz her tarafta ateş altında, bir taraftan da darbe geçirdik. Ülkemizi istemeyenler çok. Dilerim bu aşurelerimizle, yemeklerimizle, ülkemizi istemeyenlere, kargaşa, darbe çıkaranlara, biz burada bütünlüğümüzle ders veririz. Tabi ki bu yaşananlar alevisi, sünni, kürdü, lazı ayırmıyor. Hepimize zarar veriyor. Biz ülkemizde birlik,barış olmasını,bütün Türkiye'yi oluşturan unsurların barış için çaba göstermesini istiyoruz" dedi.

- Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Bin Kişilik Aşure Yapıldı, Birlik Beraberlik Mesajları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement