10 Bin Köy Korucusu Alınacak - Son Dakika
Ekonomi

10 Bin Köy Korucusu Alınacak

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı." dedi.

21.04.2016 11:15  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı." dedi.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce alınan 5 bin korucuyla mevcut kadrolarının 50 bine ulaştığını söyledi.

YÜKSEKOVA'DA 4 BİN KORUCU

Korucuların, özellikle son dönemdeki terör operasyonlarında asker ve polise ciddi destek sağladığını belirten Sözen, "Bizim de korucu camiası olarak bu süreçte 7 şehidimiz oldu. Şu anda Şırnak, Nusaybin, Yüksekova'daki operasyonlara 4 bin korucumuz katılıyor. Sadece Şırnak merkezinde 2 bin korucumuz iki grup halinde asker ve polisimizle omuz omuza mücadele veriyor." diye konuştu.

Korucu camiasının zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla mücadele ettiğini vurgulayan Sözen, özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda destek beklediklerini ifade etti.

KORUCU SAYISI ARTACAK

Sözen, yeni korucuların ülkeye 'taze kan' olacağını bildirerek, "Terörle mücadelede 50 bin kişilik grupla arzu ettiğimiz seviyede bütün olaylara yetişemiyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu daha önce '5 bin korucu alımından sonra 10 bin kişinin alınacağını' söylemişti. 5 bin korucu alımı için teşekkür ediyoruz. Bize söz verilen diğer korucu kadrosunun da ivedi şekilde korucu camiasına taze kan olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Geçen hafta İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay ile yeni korucu alımına ilişkin görüştüklerine değinen Sözen, şöyle devam etti:

"KANUNA GEREK YOK"

"Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı. Bununla ilgili Meclis'ten herhangi bir kanuna gerek yok. Korucu sayısının 60 bine kadar çıkarılması için yetki yıllar önce Bakanlar Kuruluna verildi. Şu anda hükümetimizin elinde 10 bin korucu alacak kadar yetki düzenlemesi var. Bu yetki sadece bakanlar kurulunda imzaya açılıp korucular valiliklerin emrine tahsis edilebilecektir."

Sözen, korucu alımlarında güvenlik soruşturması ve askerlik şartının olacağını sözlerine ekledi.

10 Bin Köy Korucusu Alınacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 10 Bin Köy Korucusu Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ivedik amca: Hani dünyanın en güçlü askeri TSK idi. 60 yaşına gelmiş insanlardan devleti kurtarmasini beklemek ha. 15 11 Yanıtla
  • Uzman: Korucular bugune dek TSK ve Emniyetin yaninda yer almislardir. Bilip bilmeden yazmayin. Tabii ki iclerinde suca bulasanlar olmustur ancak onlar da temizlenmistir. Koruculuk sisteminin kalkmasini sadece teror orgutu ister. Koruculuk sisteminin kendisi meselenin Kurt-Turk ayrimi olmadiginin bir gostergesidir. Kahraman koruculara gecici denmesi de bizim bir ayibimizdir. Teror orgutu ile kan davali korucularimiza basarilar dilerim. 16 5 Yanıtla
  • Birisi: Bu terör belası yüzünden olan yine hep fakir çocuklarına oluyor. Askerde teröristte 6 9 Yanıtla
  • 2121: açlıktan ölmek daha iyi ölüm tehlikesi çok olan bir meslek ve karşılıgında alacagın para çok önemsiz aç ve açıkta olanlar kabul eder anca 7 5 Yanıtla
  • Ahum: Güzel bir uygulama bende varïm neden olmasïn devlet icin ölmekse evet ölürüm vallah anne ben bukez gidiyom gidiyom 2 9 Yanıtla
  • adalet: Bu devletler nekadar acıması ya okadar insanların kanı boşuna dokulecek mileti katledecek goreceksin bu boyle yurumiycek 4 6 Yanıtla
  • Ceko: Kadından korucumu olur yanlış 4 2 Yanıtla
  • ali: alın alın sakın geç kalmayın 2 1 Yanıtla

Advertisement