10 Camide Sonuncu İftar - Son Dakika
Yerel

10 Camide Sonuncu İftar

10 Camide Sonuncu İftar

Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Müftülüğü organizasyonunda düzenlenen “10 Camide İftar Yemeği”nin sonuncusu Sarıçam ilçesi İbrahim Halilullah Camii avlusunda gerçekleştirildi.

21.07.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Müftülüğü organizasyonunda düzenlenen "10 Camide İftar Yemeği"nin sonuncusu Sarıçam ilçesi İbrahim Halilullah Camii avlusunda gerçekleştirildi.

İftar programına Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Müftüsü Arif Gökce, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürü Andaç Çelebi, İlçe müftü Vekili Ahmet Arıkan, Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ile mahalle sakinlerinden yaklaşık 400 kişi katıldı. İftar programına yoğun ilgi gösteren Yavuz Selim Mahallesi sakinleri kurulan masaları iftar öncesinden doldurdu.

Masaları tek tek gezerek iftar açmak için bekleyen vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Yardımcısı Halis Arslan ve İl Müftüsü Arif Gökce, programa katılan vatandaşların ve çocukların sevgi seliyle karşılaştılar. Akşam ezanının okunması ile birlikte iftara katılan yüzlerce kişi toplu bir şekilde iftarlarını açtılar. Yemek duası için semaya açılan ellerle hep birlikte duaya amin dediler.

Ramazan ayında 10 mahallede iftar verildiğini belirten Vali Yardımcısı Halis Arslan; "Bizleri Mübarek Ramazan ayında bir araya getiren Yüce Mevlaya hamdolsun, Sayın Valimiz Mustafa Büyük tarafından başlatılan projenin sonuncusu bugün buraya nasip oldu. 10'a yakın camimizin bahçesinde değerli mahalle sakinleriyle iftar havasını teneffüs etmek için bu tür programlar yaptık. Yaklaşık 5 bin aileye sosyal yardımlaşma vakfımız aracılığıyla iftar yemeği verdik. Özellikle bu ay paylaşma ayıdır, bölüşme ayıdır. Sevgiyi, duayı paylaşırsak daha çok büyür. Onun için duayı paylaşmaya geldik. Ekmekleri, nimetleri bölüşmeye geldik. Maalesef çocuklar katlediliyor, insanlar katlediliyor. İnşallah bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine Allah onlara yardımcı olsun. Değerli misafirlerimiz, bu programları İl Müftülüğümüzle beraber yapıyoruz. Yardım ve desteklerinden dolayı il Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Ramazan ayı hem oruç tutma, hem de birlik, beraberlik, kardeşlik adına, dayanışma adına güzel örnekleri ortaya koyma ayıdır. İlimizde ve ülkemizde bu duygular, bu güzellikler en ileri şekilde yaşanıyor. Ramazan ayında tüm halkımıza esenlik, sağlık ve mutluluk diliyoruz. Bu güzel duygu ve düşüncelerle programımıza geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Tüm Adana halkının, tüm İslam aleminin, tüm ülkemizin Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.

Aileleri ile birlikte programa katılan çocuklar, semazen gösterisi, Kuran-ı Kerim ve ilahi ziyafetini büyük bir beğeni ile dinledi.

İftar programı İl Müftüsü Arif Gökce tarafından yapılan dua ile sona erdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Camide Sonuncu İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement