10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı - Son Dakika
Güncel

10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı

Malatya'da düzenlenen 10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı kapsamında, 6. En Güzel Kuzu Yarışması gerçekleştirildi.

15.04.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da düzenlenen 10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı kapsamında, 6. En Güzel Kuzu Yarışması gerçekleştirildi.

Mişmiş Park fuar alanında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen 6. En Güzel Kuzu Yarışması'nda 25 kuzu arasından en güzelleri seçildi.

Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, burada yaptığı konuşmada, yakın zamanda Yazıhan ilçesine Tarım Organize Sanayi Bölgesi açacaklarını ifade ederek "Meraları etkin ve verimli kullanırsak Malatya'yı Türkiye'nin en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri yapacağız. Bu konuda siyasiler ve belediyelerle el ele çalışıyoruz." dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da düzenlenen kuzu yarışmasının güzel bir etkinlik olduğunu ve tanıtımının yapılması gerektiğini belirtti.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricileri motive etmek amacıyla yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Yetiştiricilerin milli hasılaya katkı sunması için bu tür yarışmaların önemli olduğuna değinen Akın, "Burada bunun meyvesini alıyoruz. Asıl amacımız, yetiştiricilerin yanında olmak ve Bakanlığın verdiği desteği yetiştiricilere yansıtmak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından alana getirilen kuzular, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada, sahipleri tarafından kurdele ve boncuklarla süslenen kuzular, özellikle çocuklar tarafından sevildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veteriner hekimlerince yapılan puanlamalarla yarışmanın birincisi Yazıhan'dan Hüseyin İncesu, ikincisi Arapgir'den Adem Arslan, üçüncüsü de Arguvan'dan Vahap Bostancı'nın yetiştirdiği kuzular oldu. Yarışmada, birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi.

Ayrıca, yarışmaya katılan diğer kuzu sahiplerine de çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, yetiştiriciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement