10 Günlük Buzağının Kırık Bacağına Platin Takıldı - Son Dakika
Güncel

10 Günlük Buzağının Kırık Bacağına Platin Takıldı

10 Günlük Buzağının Kırık Bacağına Platin Takıldı

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Yılacıkus köyünde, 10 günlük buzağının kırık saptanan sol arka bacağına 3 saat süren operasyonla platin takıldı.

18.11.2015 10:27  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Devrek İlçesi Yılacıkus Köyü'nde, 10 günlük buzağının kırık saptanan sol arka bacağına 3 saat süren operasyonla platin takıldı.

41 yaşındaki Mustafa Korkut'a ait inek, 10 gün önce doğum yaptı. Korkut, buzağının yürümekte zorlandığını fark edince Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi'ne götürdü. Buzağının sol arka bacağında diz üstü bölgede kırık belirlendi. Veterinerler Önder Alkan ve Suat Olucak tarafından 3 saat süren ameliyatla buzağının bacağına platin takıldı.

Mustafa Korkut, doğumun ardından ineğin ayaklarıyla basması sonucu buzağının bacağının kırılmış olabileceğini, çok üzüldüğünü söyledi.

Veteriner Suat Olucak da ineklerin buzağının üzerine yanlışlıkla basması sonucu kırık vakalarına çok sık rastladıklarını belirterek, "Bu durumda platin takarak buzağının yere basmasını sağlıyoruz. Daha önce yaptığımız ameliyatlarda yüzde 90 başarı sağladık. Bu buzağı da aynı şekilde yürüyecek" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Günlük Buzağının Kırık Bacağına Platin Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement