10 IŞİD Üyesi Türkiye'de Eylem Hazırlığında - Son Dakika
Güncel

10 IŞİD Üyesi Türkiye'de Eylem Hazırlığında

10 IŞİD Üyesi Türkiye\'de Eylem Hazırlığında

Aranan 10 IŞİD üyesinin, hücre evlerde saklandığı ve Türkiye'de eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.

26.10.2015 20:53  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir emniyet yetkilisi, 10 IŞİD üyesinin yeni bir saldırı hazırlığı için Türkiye'de hücre evlerde saklandıkları ve eylem hazırlığında oldukları yönünde istihbarata sahip olduklarını söyledi.

SURİYE'YE KAÇIŞ İDDİASI

Ankara'da 102 kişinin ölümüyle ve 246 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tarihin en kanlı terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi sonucunda, haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun, Hasan Hüseyin Uğur, Abdülmuttalip Demir, Burak Ormanoğlu, Metin Akaltın, Mehmet Kadir Cebeal, Deniz Büyükçelebi ve Hacı Ali Durmaz ile ismi öğrenilmeyen bir kişinin saldırıdan sonra Suriye'ye kaçtığı iddia edilmişti.

SURİYE'YE GEÇİŞ TESPİT EDİLEMEDİ

Edinilen bilgiye göre aranan 10 kişi saldırıdan sonra Suriye'ye kaçmadı. Yeni bir saldırı hazırlığı için Türkiye'yi terk etmeyen söz konusu kişilerin, sahte kimlikle örgütün İstanbul, Ankara ve Gaziantep'de bulunan hücre evlerinde kaldığı belirtiliyor. Emniyet yetkilisi, "Hakkında yakalama çıkarılan 10 kişinin Suriye'ye kaçmadığını biliyoruz. Ankara saldırısının ardından Karkamış ve Elbeyli sınır hattında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarttık. Sınırı gözleyen termal kameralara baktık, herhangi bir geçiş görmedik. Bizim edindiğimiz bilgilere göre 10 kişi Türkiye illerinde hücre evlerinde kalıyor. Bu kişilerle ilgili elimizde önemli istihbarat bilgileri var, ancak şu anda bunları paylaşamayız." dedi.

IŞİD'İN 'ANTEP EMİRİ'

Hakkında yakalama kararı çıkan Yunus Durmaz'ın IŞİD'in "Antep Emiri" olduğu ve "Ebu Ali" kod ismini kullandığı belirlenmişti. Durmaz'ın deposundaki aramada, 6 kalaşnikof, bir susturucu aparatlı tabanca, 22 adet F1 tipi el bombası, değişik çap ve markalarda bin 683 mermi ve 8 fünye ele geçirilmişti. Hakkında yakalama kararı olan Metin Akaltın'ın ise Ankara bombacısı Yunus Emre Alagöz'le saldırıdan birkaç gün önce Antep'te görüştüğü öne sürülüyor.

Kaynak: Sputnik Türkiye

Son Dakika Güncel 10 IŞİD Üyesi Türkiye'de Eylem Hazırlığında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Fulya cnka: İnadin hdp 37 60 Yanıtla
  • Captain: Sorumlusu akp dir ülkeyi ne hale düşürdüler 51 13 Yanıtla
  • Kürdo: Birdaha hdp ye oy verirsem elim kırılsın bundan sonra AKP 10 39 Yanıtla
  • amedly21: Akp işit kardeş. Ayrım yapan kalleş 42 2 Yanıtla
  • T.C Devletimiz: Bu kadar kanı bozuğa inat AKP 9 33 Yanıtla
  • hdp: akp korkuyorku bu zavalilara kalmis pis vahiler 23 10 Yanıtla
  • ülkücü: sinirlarimiz yol geçen hanı inadına mhp diyorum 11 8 Yanıtla
  • belcikali: Oyunuzu hangi partiye verecekseniz kararsinizsa Lutfen ama Lutfen oyunuzu HDP verin neden oylece savas biter her yerde huzur olur insanlar ôlmez ve bu sizin icin de iyi olur ;) 8 5 Yanıtla KATİL HDP=PKK: Hangi huzur dağda gezmeyi huzur belliosan git dağaada serilsin leşin vatan haini seni 3 4
  • ağrılı: beslersen ısırır tabi işit seni ey tc. iyi iyi güzel tc işit savaşı çok zevkli olur hangi taraftan giderse :D 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement