10 Numara" Festival - Son Dakika
Yerel

10 Numara" Festival

10 Numara" Festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10. kez düzenlenecek Balkanlılar Festivali’nin açılışı 10 Ekim saat 10.00’da gerçekleşecek.

04.10.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10. kez düzenlenecek Balkanlılar Festivali'nin açılışı 10 Ekim saat 10.00'da gerçekleşecek. Festivalin açılış konserinde Candan Erçetin sahne alacak. Kültürpark'ta açılacak stantlarda Balkan kültürünün daha yakından tanınması sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nin 10.'sunu İzmirlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. İzmir, 10-15 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek festival kapsamında ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'ı ağırlayacak. 10. Balkanlılar Festivali, 10 Ekim Cuma günü saat 10.00'da İzmir Sanat'taki resim sergisi ile başlayacak. Bu sene diğer senelerden farklı olarak ilk kez Balkan Sivil Toplum kuruluşları stant açacak. Kültürpark'ta Atlas Pavyonu'nun yanındaki alanda gerçekleşecek etkinlikte, festivale destek veren İzmir'deki Balkan dernekleri kendi kültürlerini tanıtacak. Festivalin resmi açılışı, saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Grubu Zeybek gösterisiyle başlayacak. Katılımcılar, açılışın ardından hep birlikte Konak Meydanı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat 17.00'de Konak Meydanı'ndaki program çerçevesinde, konuk ülkeler kendi halk danslarından örnekler sunacak. Akşam saat 20.30'da ise Gündoğdu'daki açılış konserinde Candan Erçetin sahne alarak sevilen şarkılarını söyleyecek. Konuk ülkeler, 14 Ekim' kadar Konak Meydanı, Çamdibi Atatürk Parkı Amfi Tiyatro, Çiğli Cumhuriyet Meydanı Menderes Görece Rumeli Parkı ve Gaziemir Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'nda dans gösterileri sergileyecek. Gösteriler 17.00 ve 18.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

ATATÜRK'ÜN MİRASI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1935 ve 1936 yıllarında İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda başlayan Balkanlılar Halk Dansları Festivali, sonraki yıllarda kesintiye uğramış, daha sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla yeniden hayat bulmuştu. Balkan ezgilerini İzmir'e taşıyan festival, her yıl büyük ilgi görüyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Numara' Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement